Nederlandse Islamitische Omroep
De Zevende Hemel op Radio 5, uitzending 27 september

18:00-19:00

Presentatie: Nuweira Youskine

Zenit, een Islamitische ledenomroep

De Nederlandse moslims worden steeds mondiger. In maatschappelijke en politieke discussies wordt er tegenwoordig niet alleen meer óver, maar ook met moslims gepraat. De tijd lijkt dan ook rijp voor een islamitische ledenomroep. Zo'n omroep staat nu in de kinderschoenen en het Zenith. Het idee wordt gelanceerd door politicoloog Radi Suudi en hij komt uitleg geven over dit vooruitstrevende idee.

Liever moslim dan Marokkaan!

Het regent de laatste tijd weer klachten over lastige Neder - Marokkaanse jongeren. De jongeren zelf echter, zo blijkt uit onderzoek van promovendus Susan Ketner, zien zichzelf in de eerste plaats als moslim, in plaats van Marokkanen. Komt het door hun slechte imago dat zij liever hun religie dan hun identiteit omarmen?

Hadj 2008

De laatste dagen van de Ramadan zijn ingegaan en veel moslims maken zich alweer op voor de volgende religieuze verplichting: de hadj. Na jaren van onbetrouwbare reisagenten en malafide reisbureaus die op zwarte lijsten geplaatst moesten worden, onderneemt organisator Fouad Fattah actie om deze misstanden tijdens de pelgrimage te voorkomen.

Ramadan in Maleisië

Ramadan in het buitenland: de ervaring in de vastenmaand van niet-moslims in een islamitisch land. Dit maal met Liesbeth Verhoeven.

Nieuws uit de islamitische wereld

Collega Hassnae Bouazza, die op haar eigengereide manier het serieuze - Ä-n entertainment nieuws uit dee islamitische wereld doorneemt.



Nederlandse Islamitische Omroep