Mojo Concerts

Den Haag, 3 juni 2008

Album en tournee Frank Boeijen, Henk Hofstede en Henny Vrienten

Frank Boeijen, NITS-zanger Henk Hofstede en Henny Vrienten bundelen hun krachten, nemen gezamenlijk een album op en toeren in het theaterseizoen 2008/2009 langs de Nederlandse en Belgische theaters. Een uniek samenwerkingsverband tussen liedjesschrijvers met ieder hun eigen reputatie. Dat moet wel magie opleveren...

Frank Boeijen is succesvol pionier van de Nederlandstalige pop, bekend om zijn karakteristiek hees stemgeluid en nummers als 'Kronenburg Park' , 'De Verzoening' en 'Zeg Me Dat Het Niet Zo Is'.

Henk Hofstede kennen we als frontman van NITS, Neerlands internationaal gewaardeerde popgroep, die ondanks het gebruik van de Engelse taal opmerkelijk Hollands klinkt. Nummers als 'In The Dutch Mountains', 'Nescio' en 'Adieu Sweet Bahnhof' zorgen voor herkenning bij het grote publiek en inmiddels bestaan NITS 34 jaar.

Componist en zanger Henny Vrienten kennen we allemaal van de legendarische band Doe Maar. Daarnaast heeft hij de muziek geschreven voor vele films zoals 'Abeltje', 'Left Lugagge' en 'The Discovery of Heaven'. Ook nam hij de muziek van de musical 'Ciske de Rat' voor zijn rekening. Binnenkort staat Doe Maar twee maal in de Rotterdamse Kuip.

De paden van Frank Boeijen, Henk Hofstede en Henny Vrienten hebben elkaar eerder gekruist, wat toen resulteerde in incidentele samenwerkingen. Dat smaakte naar meer en alle agenda's werden vrijgemaakt om te doen wat al zo lang een wens was: gedrieën een album opnemen en de theaterpodia op. Het album zal naar verwachting eind augustus a.s. verschijnen. Aan de opnames wordt op dit moment de laatste hand gelegd.

Speelperiode: 13 september 2008 t/m 19 januari 2009 Première: 27 september 2008 - Schouwburg Tilburg

Voor speeldata klik hier.

Voor meer informatie zie: www.frankboeijen.nl en www.nits.nl/henk

=======================================