Ingezonden persbericht


Utrecht, 7 juli 2008

PERSBERICHT VREDENBURG UTRECHT

28ste NACHT VAN DE POëZIE OP ZATERDAG 27 SEPTEMBER 2008

Nooit weet je wanneer het je laatste nacht is, dus beleef 'm in de Nacht van de Poëzie!

Op zaterdag 27 september vindt in Vredenburg Utrecht de 28ste Nacht van de Poëzie plaats. Deze keer in de nieuwe locatie van Vredenburg: Vredenburg Leidsche Rijn. De zaal heeft zich afgelopen seizoen bewezen als een heel goede locatie voor festivals. Ook de Nacht zal daar uitstekend tot zijn recht komen. Door de minder grote locatie zal de Nacht nog intiemer worden!

Thema van deze editie is 'Leef je laatste Nacht'. Wat doe je als je weet dat het je laatste nacht is? Welk gedicht zou je dan nog eens willen lezen? Tijdens de Nacht is er ook dit jaar werk te zien van studenten van de HKU, toilet-poëzie, sms-gedichten en natuurlijk veel poëzie en muziek. Vanaf acht uur 's avonds tot twee uur 's nachts lezen meer dan twintig Nederlandstalige dichters uit België en Nederland voor uit eigen werk. De voordrachten worden afgewisseld door muzikale en andere entr'actes. De presentatie is in de vertrouwde handen van Piet Piryns en Menno Wigman.

Medio juli zal het programma van de 28ste Nacht van de Poëzie bekend worden gemaakt.

Samenstelling en presentatie

De 28ste Nacht van de Poëzie is samengesteld en georganiseerd Piet Piryns, Menno Wigman en Francis Bouhuisen. Piryns en Wigman zijn bovendien de presentatoren van de Nacht.

Entreebewijzen voor de 28ste Nacht van de Poëzie zijn te koop bij Vredenburg Utrecht:

(030) 231 45 44 / en via www.vredenburg.nl. De toegangsprijs bedraagt ¤ 32,-.

De Volkskrant is sponsor van De Nacht van de Poëzie

Kaartverkoop & informatie: Vredenburg Utrecht / T 030-231 45 44 / www.vredenburg.nl