First Look 2008 toont nieuwste van het nieuwste op gamegebied

08/07/2008 08:48

Blammo Media

Nederland is een puur game-event rijker. First Look 2008 gaat dankzij een mix van exclusieve previews van de nieuwste games en gadgets, spraakmakend entertainment en toonaangevende media-outlets, de trends voor de komende feestdagen zetten. First Look vindt op zaterdag 27 september plaats in de Amsterdam Convention Factory. De organisatie is in handen van Blammo Media, dat eerder mede verantwoordelijk was voor de succesvolle Gameplay evenementen, de Nederlandse World Cyber Games, de TMF Game Awards en velen andere games gerelateerde evenementen.

First Look 2008, de naam zegt het al, geeft het Nederlandse publiek de gelegenheid in een vroeg stadium kennis te maken met de games die tijdens de feestdagen in de winkels zullen liggen. Jan-Johan Belderok, organisator van FL 2008: 'Het is belachelijk dat je als Nederlander helemaal naar een gamebeurs in Leipzig moet afreizen om te bekijken wat voor moois je straks allemaal kunt gaan spelen. Dat gaat met First Look veranderen. Dankzij de timing zal het event bol staan van de primeurs'.

Maar First Look 2008 is meer dan alleen een showcase voor de nieuwste games. Het is ook 100% entertainment. First Look 2008 verenigt een aantal van de sterkste brands binnen het Nederlandse gamelandschap in zich. Zo zullen de TMF Game Awards na een jaar afwezigheid hun comeback maken en worden de Nationale Finales van de meest prestigieuze eSports-competitie ter wereld, de World Cyber Games, op het podium van First Look 2008 verspeeld.

Organisator Belderok verwacht dat First Look de komende jaren een vast gegeven zal zijn: 'De industrie heeft altijd al een exclusief 'First Look'-event gewild waar de releases voor de feestdagen aan de echte fans en de media getoond kunnen worden. Daarnaast zijn wij er als Blammo Events van overtuigd dat het gegeven 'games' voor ontzettend veel jongeren de basis vormt voor een leuke dag uit. Net als bij Gameplay willen wij er echt één groot feest van maken. De locatie is helemaal gebouwd op visueel spektakel en we hebben maar liefst twee podia om shows op te houden. Ik garandeer je dat niemand zich op 27 september gaat vervelen.'

First Look 2008 zal de deuren de eerste twee uur exclusief voor de media openen, zodat zij in alle rust de previews van de nieuwe releases kunnen bekijken en de mensen uit industrie ontmoeten. Vanaf 12.00 uur gaan de deuren open voor het publiek. Binnen een paar weken zal bekend worden gemaakt wat de line-up voor First Look 2008 precies zal zijn.

Algemene informatie:

Event: First Look 2008

Datum: 27 september, 10.00 tot 22.00 uur.

Locatie: Amsterdam Convention Factory, Amsterdam

Website: www.firstlookevent.nl

Partners:

Bullit Energy Drink, Samsung, Philips amBX, Dell XPS, For Him Magazine (FHM) en Gamekings.





http://www.firstlookevent.nl