Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwegein, 8 september 2008

Bijscholing sportdocenten van speciale beweeggroepen

Sportief actieve mensen met een chronische aandoening sporten vaak in een beweeggroep bij een sportvereniging. Docenten van deze sportgroepen kunnen zich op zaterdag 27 september laten bijscholen in de Hartenark in Bilthoven. De bijscholing wordt gegeven door diverse deskundige docenten op het gebied van onder andere reuma, diabetes en obesitas.

Doel is om docenten te adviseren hoe ze hun huidige beweeggroep kunnen uitbreiden met mensen met meer diverse chronische aandoeningen. Daarbij krijgen docenten informatie over de belasting en belastbaarheid van mensen met een aandoening. "Hierover heerst onder meerdere docenten nog onduidelijkheid", aldus Evelien Wijdeveld van Sportservice.

Beweeggroepen
De docenten van de sportgroepen hebben als specialisatie Hart in Beweging (voor mensen met hart- en vaatziekten), GALM, MBvO (beide sporten voor 55-plussers) en/of aangepast sporten.

Aandoeningen
De thema's die op deze dag worden behandeld zijn bewegen met hart- en vaatziekten, diabetici, reuma en mensen met een chronische longaandoening. Een leuke en zeer leerzame bijscholing waarin nieuwe informatie, inzichten en handvatten gegeven worden voor het geven van lessen aan deze chronisch zieken.

Vol
Door de vele aanmeldingen is inschrijven niet meer mogelijk. Sportservice Midden Nederland wil een nieuwe bijscholing organiseren om iedereen de kans te bieden toch bijgeschoold te worden. Meer weten over de bijscholing: Miriam Jansen van Sportservice Midden Nederland (030-7513840 of mjansen@sportservicemiddennederland.nl op maandag, woensdag en vrijdag). Vermeld hierbij welke cursussen u wilt volgen.

---------------------EINDE PERSBERICHT--------------------

Voor meer informatie, foto's en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Miriam Jansen
Tel: 030-7513840 (ma/wo/vrij)
E-mail: info@sportservicemiddennederland.nl


---- --