Ingezonden persbericht


Turndag in Rotterdam

Kennismaken met turnen in heel Rotterdam

Zeven turnverenigingen slaan de handen ineen en promoten op zaterdag 27 september Rotterdam als turnstad. Op de Rotterdamse Turndag 2008 openen turnverenigingen op verschillende locaties in Rotterdam en omstreken de deuren om hun sport te demonstreren.

De Rotterdamse Turndag is een initiatief van drie turnverenigingen die meedoen aan het project 'Meedoen allochtone jeugd door sport'. Dit project is er op gericht om meer allochtone jongeren te betrekken bij de sportvereniging. De turnverenigingen die aan dit project deelnemen zijn 2TURN-Rotterdam, SV T.H.O.R. en ASV Advendo. Al snel werden ook andere verenigingen enthousiast over de Rotterdamse Turndag, waardoor op zaterdag 27 september ten minste zeven verengingen meedoen. Naast de drie initiatiefnemers zijn dit Animo Hoogvliet, GVL, Willen Is Kunnen en SV DOTO Bergschenhoek.

Met uiteenlopende activiteiten kunnen kinderen in en rond Rotterdam kennismaken met de turnsport. Liana Landman is als turnmanager werkzaam bij Rotterdam Sportsupport. Zij juicht het toe dat de turnclubs de handen ineenslaan. "Ik ondersteun meerdere turnverenigingen in de stad. Eén van de punten waar winst te behalen is, is gezamenlijke promotie. Je kan als club zelf een open dag organiseren en op kleine schaal successen boeken. Je kan het ook breed aanpakken, zoals nu gebeurt. De kleinschalige successen, zoals bezoekers op de open dag en ledenwerving, behoud je dan. Maar door de brede aanpak, creëer je nu promotie voor de turnsport in heel Rotterdam. Als meer Rotterdammers enthousiast worden voor de turnsport, gaan verenigingen daar uiteindelijk zelf de vruchten van plukken. Ik ben blij dat de clubs dit op deze manier organiseren."

Kennismaken in de buurt

Kinderen en ouders die het leuk vinden demonstraties te bekijken of zelf willen turnen, kunnen op 27 september bij één van de deelnemende verenigingen terecht. De adressen en meer informatie is te vinden op www.rotterdamsportstad.nl/turndag.

Voor meer informatie de Rotterdamse Turndag 2008 kunt u contact opnemen met Liana Landman: 06-33864326 of l.bergeman@rotterdamsportsupport.nl.


---- --