Gemeente Rotterdam

Rotterdam, 22 september 2008
Tags, Track & Traces

Sportieve jongerenmanifestatie op Zuid

Stichting Kijk op Zuid (KoZ) organiseert zaterdag 27 september een gloednieuwe manifestatie; Tags, Tracks & Traces. Het gaat hierbij om jongeren, architectuur en beweging. De nadruk ligt op de combinatie van architectuur en streetsports, met de stad als basis. Dit keer gaat het om de daadwerkelijke tagging, tracking & tracing van een gekozen gebied: Motorstraatgebied (achter Zuidplein) en de omliggende straten.

Tags, Tracks & Traces is een combinatie van een publieke workshop en performance in de openbare ruimte. Twee sporten zullen hierbij centraal staan: atletiek / hardlopen en freerunnen, een variant van parcours. Jongeren laten met de activiteiten zien hoe ze dit gebied bekijken, verkennen, gebruiken en betekenis geven.

KoZ is een initiatief van Dura Vermeer, Com.Wonen en Concire in samenwerking met Rotterdam 2007 City of Architecture en Pact op Zuid. De stichting wil met haar activiteiten een brug slaan tussen architectuur en jongeren.

De Losse Veter Mijl, free-run clinic en Reverse Graffiti

Op zaterdag 27 september om 13.00 uur start dit actieve evenement in de Dynamostraat. Er wordt begonnen met een hardloop wedstrijd over 1500 meter; de Losse Veter Mijl, kriskras door het Motorstraatgebied. Jongeren tussen de 12 en 15 jaar kunnen zich op de dag zelf voor deze run inschrijven en er zijn mooi prijzen te winnen. Het startschot wordt gegeven door de Nederlands kampioen 100m en 200m Patrick van Luijk!

De bekendste Freerunner van Nederland, Rotterdammer Action Henk geeft een freerun-clinic.Tijdens deze 1,5 uur durende clinic zal hij de jonge runners van Rotterdam Zuid extra skills en tracks bijbrengen. Action Henk is een professional op dit gebied en hij heeft verschillende reclame campagnes gedaan voor o.a. K Swiss, Go Fast, Meet the Streets en MTV. Na deze clinic zullen Action Henk en zijn team buiten een demonstratie geven voor iedereen en zal ook de jeugd hun net geleerde free running technieken showen aan het publiek.

Daarnaast is er een nieuwe manier van kunst te zien: Reverse Graffiti. Graffiti artiesten zullen het gebied op een schone manier in kaart brengen. Met een hogedrukspuit worden er in het Motorstraatgebied verschillende tags gemaakt, wat gelijk staat het schoonmaken van het gebied!

Uiteraard zijn alle jongeren van harte welkom, maar ook voor de ouders en familie wordt het een leuke dag. Kom de jeugd aanmoedigen lang het hardloopparcours, maak kennis met de nieuwe sport freerunnen en kom mee genieten van deze leuke dag!

Jongeren tussen de 12 en 15 jaar kunnen zich inschrijven voor de atletiekrun bij Tags, Tracks & Traces op de dag zelf; 27 september vanaf 12.00 uur.

Voor meer informatie bekijk: www.tagstrackstraces.nl

Met dank aan de volgende partners, sponsors en subsidiënten: Kijk op Zuid, Pact op Zuid, Rotterdam Festivals, HD Projectrealisatie, So Solid Conceptuals, Bouwfonds Property Development, Dura Vermeer,Com.Wonen, Concire en Rotterdam Vakmanstad/Skillcity.



Gemeente Rotterdam