Electro-Motive Diesel, Inc. (EMD) introduceert geavanceerde ontwikkelingen in de 710-motorserie voor een efficiënter brandstofverbruik en een lagere uitstoot van uitlaatgassen

27/09/2008 02:46

PR Newswire

LAGRANGE, Illinois, September 27 /PRNewswire/ --
Electro-Motive Diesel, Inc. (EMD) kondigt met trots de productie aan van haar 7500e 710-motor. Met een productie van een dermate groot aantal motoren sinds de introductie is de EMD 710 nog altijd een van de meest succesvolle, duurzame en flexibele spoorwegmotoren. Het feit dat EMD gedurende de laatste 24 maanden maar liefst 37 patenten heeft verkregen voor nieuwe technologieën voor de 710-motor ter verlaging van de uitstoot en verhoging van de efficiëntie van het brandstofverbruik is een duidelijke indicatie van de voortdurende innovatie van EMD.

EMD heeft tientallen miljoenen dollars geïnvesteerd in de geavanceerde ontwikkeling van haar 710-motorserie om te voldoen aan de Amerikaanse en Europese standaards voor de uitstoot van uitlaatgassen. De 710-motor voldoet aan de strengste Amerikaanse EPA Tier 2-standaards. De typen 12-710G3B-T2 en 16-710G3B-T2 hebben in 2006 typegoedkeuring verkregen voor de fase IIIA-limietwaarden van Richtlijn 97/68/EC, en waren daarmee de eerste locomotiefmotoren die deze goedkeuring verkregen. En door intelligent beheer van accessoirebelasting is EMD er in de laatste maanden in geslaagd het brandstofverbruik van de locomotief nog eens twee procent efficiënter te maken.

EMD verwacht te kunnen voldoen aan fase IIIB en de daarin gestelde uitstootlimieten zonder behoefte aan ureumnabehandeling voor het reduceren van de uitstoot van stikstofoxiden. Het wegnemen van de noodzaak voor ureumnabehandeling is een belangrijk voordeel bij de inzet van locomotieven die voldoen aan fase IIIB, aangezien spoorwegbedrijven hierdoor de kosten van een tweede vloeistof en de installatie van de infrastructuur voor de behandelen ervan kunnen vermijden. De testen ter bevestiging van de haalbaarheid van het voldoen aan de Stage IIIB NOx-limieten zonder ureumnabehandeling worden later dit jaar afgerond.

EMD-motoren zijn goedgekeurd voor het gebruik van biodieselmengsels als brandstof. EMD werkt samen met spoorwegbedrijven bij de evaluatie van het gebruik van biodiesel in EMD-motoren in steeds hogere concentraties.

Martha Lenz, Product Leader van Engine Systems, merkt op: "Dit zijn interessante tijden voor EMD. De nieuwe uitstootlimieten hebben het landschap voor de EMD 710-motor ingrijpend gewijzigd. Onze tweeslagenmotor kent een aantal inherente voordelen in termen van het beheer van het
verbrandingsproces en de uitstoot van uitlaatgassen. Bij een gegeven motorvermogen wordt minder brandstof verbruikt per verbrandingsgebeurtenis, waardoor een beter beheer mogelijk is van de brandstofinjectie en de verbrandingstemperatuur. De 710-motor is een uitermate NOx-vriendelijke motor gebleken, in de zin dat NOx-reductie minder ten koste gaat van de efficiëntie van het brandstofverbruik dan bij andere motoren. We verheugen ons erop te voldoen aan de uitdagingen van de voorschriften in de nabije toekomst met behulp van de oplossingen van EMD."

Al vanaf het begin is het gemak van onderhoud en reparatie een van de sterke punten van EMD-motoren geweest. Aanpassingen in het
aandrijvingsmechanisme kunnen in een handomdraai worden uitgevoerd, aangezien de meeste lucht- en waterkoppelingen automatisch tot stand worden gebracht op het moment dat het mechanisme op zijn plaats wordt gezet. Er is geen extra tijd nodig om het geheel aan te sluiten. De stalen krukkast en oliecarter zijn vervaardigd uit uiterst sterke lichtgewicht materialen om het totale gewicht van de motor te verlagen zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het product. De krukkast- en oliecarterconstructie kunnen in geval van beschadiging eenvoudig worden gerepareerd.

Bovendien zijn de originele reserveonderdelen voor EMD-motoren relatief goedkoop in vergelijking met veel andere motoren die op dit moment op de markt zijn. De zuigers zijn bijvoorbeeld ijzeren gietstukken, geen samengestelde constructies zoals bij andere motoren. Dit is mogelijk door de lagere afvuurbelasting bij een tweeslagenmotor. De hogere belasting bij een vierslagenmotor vraagt om zwaardere en duurdere onderdelen. Op deze wijze dragen EMD-motoren bij tot lagere kosten en een hogere winstgevendheid van het spoorwegbedrijf.

Electro-Motive Diesel, Inc., opgericht in 1922, is een van de twee fabrikanten van dieselelektrische locomotieven in de Verenigde Staten. De hoofdvestiging van EMD bevindt zich in LaGrange, Illinois, en het bedrijf heeft productiefaciliteiten in London, Ontario, en regionale centra op alle continenten. EMD ontwerpt, fabriceert en verkoopt dieselelektrische locomotieven voor alle commerciële spoorwegtoepassingen, en heeft haar producten verkocht in meer dan 70 landen verspreid over de hele wereld. Het bedrijf is de enige fabrikant van dieselelektrische locomotieven die meer dan 70.000 motoren heeft geproduceerd. Er zijn meer dieselelektrische locomotieven van het bedrijf in dienst, zowel in Noord-Amerika als daarbuiten, dan van enige andere fabrikant. Naast haar activiteiten op het gebied van de fabricage van nieuwe locomotieven, kent EMD uitgebreide aftermarketactiviteiten om klanten te voorzien van reserveonderdelen en diverse extra waardeverhogende diensten voor haar locomotieven. Het bedrijf is tevens internationale leverancier van dieselmotoren voor
scheepsaandrijving, boorplatforms, zowel offshore als op land, en elektriciteitsopwekking. Aanvullende informatie is te vinden op http://www.EMDiesels.com.

Website: http://www.EMDiesels.com

Mike Ricci van Electro-Motive Diesel, Inc., +1-708-387-5792, michael.ricci@EMDiesels.com






-