Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politie start onderzoek na schietpartij met dodelijke afloop


Publicatiedatum: 27-9-2008 1:02:50

ARNHEM - De politie Gelderland-Midden is een onderzoek gestart naar een schietpartij in een woning aan de Huissensestraat in Arnhem. Deze werd op 26 september rond 20.30 uur gemeld. De hulpdiensten die in de woning kwamen troffen een gewonde man aan, die korte tijd later kwam te overlijden. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Direct na dit misdrijf werd een recherche-onderzoek gestart. Zowel de woning als het trappenhuis en de directe omgeving werden afgezet en beschouwd als plaats delict. Dat betekent dat dit terrein niet langer toegankelijk is voor het publiek. De technische recherche gaat op de plaats delict zeer gedetailleerd op zoek naar aanwijzingen die kunnen bijdragen aan de oplossing van deze zaak. Ook werden omstanders gehoord. Dit technische onderzoek zal zeker de hele zaterdag duren (hoewel een langere onderzoeksperiode niet kan worden uitgesloten). Rond de plaats delict zijn afschermhekken geplaatst; het trapportaal werd afgeplakt met zeil, zodat de recherche in een afschermd gebied aan de slag kan.

Onderzoeksdoel
Het onderzoek richt zich in eerste instantie op het vaststellen van de identiteit van het slachtoffer. Ook moet het leiden tot duidelijkheid over de toedracht en de achtergronden van dit misdrijf.

Oproep
De politie roept getuigen op zich te melden. Ook burgers die op de één of andere manier iets weten over dit misdrijf worden uitgenodigd zich te melden. Ofwel via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053