Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Broersma nieuwe directeur korfbalverbond

Zeist 27 september 2008 - Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) heeft met ingang van 1 oktober 2008 een nieuwe directeur in de persoon van Jaap Broersma. De 55-jarige inwoner van Drachten is al vele jaren actief in de korfbalsport. Hij was negen jaar voorzitter van korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel en sinds april 2005 voorzitter van district Noord en lid van het Algemeen Bestuur van de korfbalbond. Naast het korfbal heeft Broersma zijn sporen verdiend bij ondermeer de politie, KPN, Caparis en als directeur van trainings-, coaching- en opleidingsbureau Speer & Partners.

Broersma is als directeur van het KNKV verantwoordelijk voor de invulling van de ambities en realisatie van de doelstellingen van het korfbalverbond. Daarnaast zal de nieuwe directeur een belangrijke rol vervullen in de profilering van het KNKV bij externe partijen, zoals overheid, NOC*NSF, sponsors en relaties.

Het KNKV is erg verheugd met de komst van de nieuwe directeur. Bestuursvoorzitter Jaap Lenstra: "Het Algemeen Bestuur is ervan overtuigd dat Jaap Broersma op inspirerende wijze leiding zal geven aan de ruim 50 medewerkers en op die manier de organisatie zal versterken."

Ook Jaap Broersma is blij te kunnen beginnen aan zijn nieuwe taak: "Ik heb als korfballer en bestuurslid het KNKV op alle niveaus leren kennen en ik wil die opgedane kennis en mijn werkervaring graag inzetten als directeur van de korfbalbond."