Platform Biologica


Biologica tekent Landschapsakkoord
27 sep 2008

Op zaterdag 27 september heeft Biologica in Apeldoorn het Landschapsakoord ondertekend. Het akkoord, dat door ... organisaties, waaronder het ministerie van LNV, werd getekend, heeft als doel het behoud en ontwikkeling van het Nederlands cultuurlandschap. Biologica vestigt de aandacht op de bijdrage die biologische boeren en tuinders kunnen leveren aan de biodiversiteit in het landschap.

Het Landschapsakkoord is een vervolg op het Landschapsmanifest dat in 2005 door een dertigtal organisaties werd ondertekend, waaronder Biologica. Nu, drie jaar later, is de aandacht voor een mooi Nederlands landschap gegroeid. Er is inzet nodig om dat te behouden en verder te ontwikkelen. De overheid komt daarom in oktober met een Agenda Landschap. Tevens wordt een Task Force Financiering Landschap ingesteld.

Biologica brengt het initiatief in dat biologische boeren en tuinders een bijdrage willen leveren aan het verder ontwikkelen van biodiversiteit op hun bedrijf. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat biologische landbouw een kunstige invloed heeft op biodiversiteit en landschapskwaliteit.