Ingezonden persbericht


Matige kwalificatie DeGraaf Grand Prix Team op Twin Ring Motegi

De tweede en beslissende kwalificatie van de A-Style Grand Prix of Japan is vandaag verreden onder zonnige weersomstandigheden. De DeGraaf Grand Prix rijders kwamen tijdens deze kwalificatie niet helemaal uit de verf. Stevie Bonsey en Danny Webb zullen morgen de race starten vanaf de vijfde startrij op een respectievelijk een 17e en 18e startpositie. Hugo van den Berg worsteld erg met het circuit van Motegi en kwam niet verder dan een 38e startplek.

Na de wisselvallige weersomstandigheden van de vrijdag bleken de weergoden het vandaag beter met ons voor te hebben. Met veel zon en temperaturen van rond de 23 graden was het weer geen probleem vandaag. In de vrije training in de ochtend reed iedereen dan ook sneller dan zijn kwalificatietijd van gisteren. Danny Webb reed naar een 12e positie en Stevie Bonsey naar een 19e positie. Hugo van den Berg kampte met technische problemen en moest de pit in rijden en kon daardoor geen snelle rondetijd rijden.

De kwalificatie ging niet naar wens voor de DeGraaf Grand Prix rijders. In de laatste paar minuten kwam Stevie Bonsey naar voren door van een 23e plaats omhoog te schieten naar een 15e plaats. In de laatste ronde kon de Amerikaan nog wel zijn tijd verbeteren maar moest toch twee posities inleveren. Bonsey zal morgen vanaf de vijfde startrij starten op een 17e plaats.

Danny Webb kwam ook niet aan snelle rondetijden. Webb reed zeer constante tijden maar kwam eigenlijk een halve seconde tekort om in de top 10 te staan. Achteraf bleek dat de set-up niet helemaal naar wens was voor de Britse tiener. Webb zal morgen gebroedelijk naast zijn teamgenoot Bonsey staan op de vijfde startrij met een 18e positie.

Hugo van den Berg kan nog geen vrienden worden met de layout van het Japanse circuit. Na technische problemen in de vrije training komt Van den Berg toch de nodige circuitkennis tekort. De lange Nederlander perste alles uit zijn Aprilia maar moest uiteindelijk genoeg nemen met de 38e positie.

Stevie Bonsey (17e, 2:00,112): "Ik heb nog niet echt een goed weekend. Vanochtend ging het gewoon slecht. Ik was even de weg kwijt betreft de set-up van de motor. In the kwalificatie hebben we wat gevonden dat beter werkte maar ik worstel een beetje met het vermogen. Ik heb een goed gevoel voor de race. Ik heb een goede start nodig en dan moet ik zorgen dat ik in een goede groep terecht kom."

Danny Webb (18e, 2:00,125): "Vandaag ging het niet zo goed. We staan niet zo ver achter de pole position en iedereen staat dicht bij elkaar. Mijn gevoel voor de race is goed en ik denk dan ook dat ik een goede race kan rijden. We hadden ook nog een aantal probleempjes met de motor maar niet iets om ongerust over te zijn. Morgen zal dit zeker zijn opgelost."

Hugo van den Berg (38e, 2:03,494): Vanochtend heb ik bijna de hele vrije training gemist vanwege technische problemen. Toch ging het in het begin van de kwalficatie niet slecht. Ik verbeterde elke ronde en de motor liep goed. Ik kwam binnen voor een nieuwe band en daarna ging het niet meer goed. Ik verbeterde maar een halve seconde en kon niet een goede ronde maken. Ik mis baankennis en een stop-en go circuit ligt me niet echt"