Gemeente Hilversum

Wouter Bos lanceert iZovator, regionaal innovatieplatform voor de zorg

publicatiedatum: vrijdag 26 september 2008

Gisteren heeft Wouter Bos tijdens het tweede Cross Care Café bij Beeld en Geluid de lancering bekend gemaakt van een nieuw regionaal innovatieplatform voor de zorg onder de naam iZovator. 10 partijen uit de zorgsector, kennisinstellingen en de regionale overheid in de regio Gooi en Vechtstreek tekenden het oprichtingsconvenant. IZovator zal als stichting starten onder het onafhankelijk voorzitterschap van Hans Hillen, 1 e kamerlid namens CDA en tevens regionaal voorzitter van VNO/NCW.

Circa 200 personen zijn naar het Cross Care Café in het Instituut voor Beeld en Geluid gekomen. Het thema van deze bijeenkomst was `Businesskansen op het snijvlak van zorg en (multi)media'. Tijdens dit Cross Care Café vond een reeks presentaties plaats over onder meer MediumZorg, zorg op afstand, elektronische patiëntendossiers en Zorgnet, een glasvezelnet voor de zorgsector. Ook ging een aantal ondernemers en bestuurders uit de sector met elkaar in debat over succesfactoren bij het lanceren van innovatieve multimedia/ICT-gebaseerde diensten in de zorg.

Als afsluiter was er de feestelijke lancering van iZovator. Hans Hillen: "De zorgsector is een sector die aan alle kanten relevant is: maatschappelijk, menselijk en economisch. En er staan grote uitdagingen voor de deur, die we alleen door samen te werken kunnen worden aangepakt." Ook Wouter Bos benadrukte het belang van samenwerking op regionaal niveau: "Zonder innovatie en ondernemerschap kunnen we de oplossingen voor de zorgvraag van de toekomst eenvoudigweg niet vinden. En innovatie wordt niet in Den Haag bedacht. Het laatste wat moet gebeuren, is dat iedereen naar Den Haag kijkt voor de oplossingen." Dat er een groot draagvlak in de regio bestaat voor het innovatieplatform wordt onderstreept door de grote belangstelling, de levendige discussie en de groep oprichters bestaande uit Gewest Gooi en Vechtstreek, Kamer van Koophandel, ROC van Amsterdam, Gooi en Vechtstreek, Tergooiziekenhuizen, Agis Zorgverzekeringen, Amaris Zorggroep, HilverZorg, Vivium Zorggroep, SSIG en KBCZ/De Trappenberg, Patriek Kerkhoff, regionaal bestuurlijk trekker voor de Zorg, prees de samenwerking die geleid heeft tot de oprichting van iZovator "Mooi dat we al zo ver zijn gekomen en nu kan het echte werk gaan beginnen. Aan de slag.".

Gezien het grote succes van dit Cross Care Café , zal naar verwachting nog dit jaar een derde Cross Care Café plaatsvinden.