Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 27-09-2008

Bedrijfsinbraak
ASSEN Tussen donderdagavond en vrijdagmorgen vond er een inbraak plaats in een garagebedrijf aan de AHG Fokkerstraat. Een raam werd vernield waarna een televisie werd weggenomen. (08-174171)

Politie bekeurt man voor verbranden afval
RUINEN Een 62-jarige inwoner van Annen is vrijdagmorgen bekeurd voor het verbranden van vermolmd en verrot sloophout. Het sloophout was afkomstig van een schuur die op een perceel aan de Armstraat in Ruinen staat en werd niet op de juiste wijze afgevoerd. Volgens info bij de gemeente De Wolden had de man geen toestemming voor het verbranden en het slopen. (08-173689)

Politie zoekt doorrijder
EMMEN Een 19-jarige jongedame uit Emmen deed vrijdagmorgen melding van een doorrijding na een aanrijding. Ze liep tussen 08.00 en 08.15 uur over de Hoofdstraat toen ze aangereden werd door een scooter en ten val kwam. De scooter reed hierna door. De onfortuinlijke jongedame hield een hersenschudding en een pijnlijk been aan de botsing over en is daarna naar huis gelopen. Ze kan zich verder niets van het voorval herinneren. De politie zoekt getuigen van deze doorrijding via 0900-8844. (08-174162)

Bestuurster onder invloed veroorzaakt aanrijding KLAZIENAVEEN Vrijdagmiddag bekeurde de politie een 39-jarige inwoonster van Nieuw Dordrecht. Getuigen zagen dat de vrouw haar auto op een parkeerplaats aan het Van Echtenskanaal NZ tussen twee autos wilde parkeren die nog geen meter uit elkaar stonden. Hierdoor ontstond schade. Kort daarvoor zagen getuigen dat de vrouw op een rotonde in Nieuw Dordrecht bijna een frontale aanrijding met een tegenligger veroorzaakte, op de Vastenow meerdere keren naast de rijbaan in de berm reed en in Klazienaveen een stoeprandje meenam waardoor ze op de linkerweghelft terecht kwam. Tijdens een blaasproef bleek dat de vrouw onder invloed van alcohol was, 460 ug/l. en dat er sprake van recidive was. Na overleg met het OM werd haar rijbewijs ingevorderd en werd er proces-verbaal opgemaakt. (08-174310)

Politie houdt man aan voor diefstal portemonnee

COEVORDEN Vrijdagmiddag heeft de politie een 41-jarige Coevordenaar aangehouden. De man nam in een school aan de Van Pallandtlaan een portemonnee uit een tas weg van een medewerkster van die school. Hij bekende de diefstal. Na overleg met het OM kreeg hij een geldboete van 200 euro. (08174338)

Politie houdt vader, moeder en zoon aan

UFFELTE Op een woonwagenkamp aan de Ruiterweg heeft de politie vrijdagmorgen drie familieleden aangehouden. In de woonwagen van een 29-jarige bewoner werd een vuurwapen, een kleine hoeveelheid GHB, XTC-pillen, amfetamine en een hennepkwekerij bestaande uit 120 planten aangetroffen.

In de naast gelegen woonwagen werd bij zijn 58-jarige vader eveneens een hennepkwekerij aangetroffen. Deze bestond uit 286 planten.

In de daar weer naast gelegen woonwagen werd bij zijn 58-jarige moeder, buiten de wagen een kwekerij aangetroffen bestaande uit 41 buitenwiet planten.

De kweekruimten evenals de buitenkweek werden ontmanteld en vernietigd. Na onderzoek door energieleverancier Essent bleek dat de hoofdverdeelkast het gehele woonwagenkamp illegaal voorzag van electra. De sociale recherche werd ook ingelicht. (08-173278)

Politie treft hennepkwekerij aan

RODEN De politie heeft vrijdagmorgen in een schuur bij een woning Aan de Vaart een hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 896 planten. De stroom werd illegaal afgenomen. In de woning van de 23-jarige bewoonster werd een verboden wapen, een ploertendoder, en een busje pepperspray aangetroffen. Achter de woning werd een van diefstal afkomstige caravan aangetroffen. De vrouw werd als verdachte aangehouden en in verzekering gesteld. Een eveneens in de woning verblijvende 30-jarige uit Veendam afkomstige man kreeg na overleg met justitie een geldboete van 100 euro. Hij bleek in het bezit te zijn van 11 gram wiet. De politie stelt een nader onderzoek in. (08-174213)

Winkeldief aangehouden

EMMEN Vrijdagmiddag hield de politie in Emmen een 24-jarige winkeldief aan. De uit Appelscha afkomstige verdachte ging bij een kledingzaak aan de Wilhelminastraat met twee kledingstukken een paskamer in. Toen hij er echter met 1 weer uit kwam bleek dat hij het andere kledingstuk, een jas, in zijn tas had verstopt. Na overleg met justitie kreeg de man een dagvaarding mee en moet zich binnenkort voor justitie verantwoorden. (08-174288)

Aanrijding tussen taxi en fiets

MEPPEL Vrijdagavond botste een zwaar onder invloed van alcohol rijdende fietser tegen een taxi. De 45-jarige uit Meppel afkomstige fietser reed slingerend over het Zuideinde de taxi tegemoet. De 52-jarige uit Hasselt afkomstige chauffeur probeerde de fietser te ontwijken maar een aanrijding was het gevolg. De fietser blies 1305 ug/l! De politie maakt proces-verbaal op. (08-174392)

Alcomobilisten in Drenthe
Van vrijdagavond tot en met zaterdagmorgen liepen verscheidene onder invloed van alcohol verkerende bestuurders tegen de lamp. In Wachtum controleerde de politie op de Oosterhesselerweg 207 bestuurders. Een 60-jarige inwoner van Breda blies 260 ug/l. Op de Stationsstraat in Coevorden werden 58 blaastesten afgenomen. Een 26-jarige Hoogevener blies 265 ug/l. Op de Hondsrugweg in Emmen werden 50 bestuurders gecontroleerd. Een 22-jarig beginnend bestuurder uit Emmen blies 240 ug/l. Een op de Sterrenkamp rijdende 20-jarige uit Emmen afkomstig beginnend bestuurder blies 200 ug/l. Op de Hoofdweg in Roderesch controleerde de politie een 46-jarige bestuurder uit Steenbergen. Hij blies 505 ug/l.

Diefstal auto

HOOGEVEEN Tussen vrijdagavond 20.30 en 22.00 uur werd een auto ontvreemd van een oprit aan de Schelde. De 38-jarige eigenaar had de autosleutels van de afgesloten auto op het aanrecht gelegd en ontdekte dat deze verdwenen waren samen met de auto. Ook een laptop werd uit de woning weggenomen. Het betreft een zwarte volkswagen passat stationwagen voorzien van het kenteken 84-TB-XR. (08-174445)

Inbrekers overlopen politie zoekt getuigen

NORG Tijdens een inbraak in een electronicawinkel aan de Asserstraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen overlopen. De mannen hadden zich de toegang tot de zaak verschaft door een ruit te vernielen waarna ze met drie televisies aan de haal gingen. Een getuige zag de daders die de televisies lieten vallen en met een auto het hazenpad kozen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar meerdere getuigen van deze inbraak. Zij kunnen bellen met 0900-8844. (08-1744850)

Woningbrand

EMMEN Vrijdagavond ontstond er brand in een woning aan De Dillen. De brand die in de keuken ontstaan was kon snel door de brandweer geblust worden. Er ontstond behalve brandschade in de keuken, veel roet- en rookschade in de gehele woning. Voor de bewoner wordt vervangende huisvesting gezorgd. (08-174376)

Illegale antenne

ZWARTEMEER Aan de Kamerlingswijk WZ trof de politie vrijdagmiddag in de achtertuin bij een woning een grote nieuwe illegale antennemast aan. Na overleg met de gemeente Emmen werd aan de 41-jarige bewoner een brief namens de gemeente uitgereikt waarin o.a. staat dat deze de mast binnen 4 uur moest verwijderen. De eigenaar wilde de brief niet in ontvangst nemen waarna de inhoud hem mondeling werd medegedeeld. Omdat de mast vrijdagavond nog steeds stond opgesteld zal deze zaterdagmorgen op grond van overtreding van de Gemeentewet (Bouw- en woningtoezicht) verwijderd worden. (08-174412)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280