Politie Groningen

Burgernet

Vrijdag 26 september 2008

Provincie Groningen, 26-09-2008

Groningen: poging overval buurtwinkel

Een buurtwinkel aan de Kostersgang in Groningen is donderdagochtend overvallen. Rond 9 uur kwam een onbekende man de winkel binnen. Onder bedreiging van een steekwagpn vraagt de man om geld. De 74-jarige winkelbediende van de winkel weet te vluchten. De man verlaat zonder geld het pand. Het gaat om een blanke man met donkerblond haar. Hij zou ongeveer 1.80 m lang zijn en droeg een spijkerbroek en een zwarte jas. De man verplaatste zich per fiets. De politie stelt een onderzoek in. Mensen die denken informatie te hebben over het incident of over de identiteit van de verdachte, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het algemene telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: aanhoudingen bij fietsverlichtingscontrole

De politie heeft donderdagnacht op verschillende locaties in de stad Groningen gecontroleerd op fietsverlichting. Op de Korreweg probeerden twee Stadjers, 35 en 38 jaar, zich te onttrekken aan de controle. Beide heren werden toch tot stoppen gedwongen. Hierbij uitten zij diverse beledigingen in de richting van de agenten. De mannen zijn aangehouden. Na verhoor zijn ze heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Ook op de Ganzevoortsingel probeerde een fietser onder een bekeuring uit te komen. Een 22-jarige man uit Groningen negeerde meerdere malen een stopteken. De man kon echter achterhaald worden en is aangehouden. Na verhoor is hij met twee bekeuringen naar huis gestuurd. Eén voor fietsen zonder verlichting en één voor het negeren van een stopteken.

In totaal werden op de Korreweg 47 fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting. Op andere locaties werden in totaal 25 bekeuringen uitgeschreven.

Groningen: bromfietsster gewond

Een 17-jarige bromfietsster uit Groningen is donderdagavond gewond geraakt. De jonge dame reed over de Parkallee in haar woonplaats. Door een paar bulten in het fietspad verloor ze haar evenwicht en kwam ten val. De bestuurster is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfiets raakte zwaar beschadigd.

Groningen: fietster in botsing met voetgangster

Een 19-jarige fietsster uit Groningen is donderdagavond tegen een 21-jarige voetgangster uit Ter Apel gebotst. De voetgangster stond op het fietspad aan de Ubbo Emmiussingel in Groningen. De fietser verloor af en toe het bewustzijn. De voetgangster klaagde over pijn aan nek en rug. Beide dames zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: alcomobiliste na ontzegging toch in auto

Een 35-jarige automobiliste uit Leeuwarden is donderdagnacht twee keer aangehouden. In Zuidbroek werd ze tijdens een controle betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Ze kreeg een rijontzegging tot vrijdagmorgen. Even later kreeg de politie een melding dat de vrouw vermoedelijk toch in een auto richting Groningen zou rijden. Op de Weg der Verenigde Naties werd de auto van de Friezin langs de kant van de weg gezet. Ze bleek dus ondanks het verbod in de auto te zijn gestapt.

Farmsum: aangifte diefstal kabelhaspels

De politie heeft donderdag aangifte opgenomen van diefstal van 15 haspels met koperdraad. De kabels zijn in de periode van eind augustus tot deze week gestolen van een bedrijventerrein aan de Visserijweg in Farmsum. De kabels zijn in die periode vermoedelijk met een heftruck op een vrachtwagen geladen. Het schadebedrag wordt geraamd op ruim 110-duizend euro. De politie wil graag spreken met mensen die meer informatie hebben over de diefstal of de laatste tijd iets opvallends hebben gezien op of rond het bedrijventerrein. Deze personen worden verzocht contact op te nemen met de politie, via 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoogezand: goederen gestolen uit bedrijfspand

Bij een bedrijfsinbraak in een pand aan de Meint Veningastraat in Hoogezand, zijn woensdag op donderdag diverse goederen gestolen. Het gaat voornamelijk om computer- en communicatieapparatuur. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De inbrekers hebben een grote hoeveelheid goederen meegenomen en zijn vermoedelijk enige tijd bezig geweest. De 39-jarige eigenaar van het bedrijf gaat na welk goederen zijn weggenomen en doet aangifte.

Kornhorn: jongen komt op oprit onder bedrijfsauto

Een 6-jarige jongen uit Kornhorn is donderdagavond gewond geraakt op de oprit van een woning aan de Snipperij. Een 39-jarige bestuurder van een bedrijfsauto reed achteruit de oprit op. Plotseling hoorde deze man uit Lucaswolde geschreeuw. De jongen bleek onder het voertuig te zijn gekomen en zat klem. Door de wagon op te krikken kon het slachtoffer onder de bedrijfsauto weg worden gehaald. De 6-jarige was vermoedelijk aan het spelen in een droge sloot en was onder enkele bosjes de oprit op gekropen op het moment dat het busje aan kwam rijden. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder was hevig geschrokken. De politie heeft een rapport opgemaakt.

Veendam: snorfietser onder invloed

De politie heeft donderdagmiddag op het Promenadepad in Veendam een 17-jarige snorfietser aangehouden. De jongen uit Wildervank reed met een kameraad door een voetgangersgebied en werd hierop aangesproken door een politieagent. Die rook direct een alcohollucht bij de Wildervankster en liet hem een blaastest doen. Daaruit bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau werd duidelijk dat de verdachte een alcoholpromillage van bijna 1,1 had. Omdat de tiener verklaarde gewoon op zijn snorfiets te stappen als hij weg mocht, werd door de politie besloten de tweewieler op het politiebureau achter gelaten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: aanhouding na rijden onder invloed en huiselijk geweld

De politie heeft donderdagavond in de Hoogstraat in Winschoten een 30-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Agenten kregen de melding dat de man in zijn woning slaande ruzie had gehad met zijn 29-jarige partner en er na de mishandeling vandoor was gegaan. Toen de man in de Hoogstraat langs de kant werd gezet, bleek hij onder invloed van alcohol. Hij had bijna 1,6 promille alcohol in zijn bloed. De man is voor verhoor ingesloten. Zijn partner heeft aangifte gedaan van huiselijk geweld.

Lageland/Winschoten: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

Een 45-jarige automobilist uit Uithuizen heeft donderdagmiddag in Lageland zijn rijbewijs in moeten leveren. De man reed met een gemiddelde snelheid van 115 km/u over de Eemskanaal ZZ. Daar is 60 km/u toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op.

De politie heeft donderdagavond op de A7 bij Winschoten het rijbewijs in beslag genomen van een 35-jarige automobilist uit Bergum. De man reed met een gemiddelde snelheid 172 km/u over de snelweg. Dit betekende een overschrijding van 52 km/u.

Sappemeer: aanhouding na brandstichting

De politie heeft donderdagavond een 46-jarige inwoner van Sappemeer aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder die avond brand te hebben gesticht bij een school aan de Arie Bosscherstraat in Sappemeer. Getuigen zagen een verdachte persoon weglopen en waarschuwden de politie. Op basis van een omschrijving werd de Sappemeerster aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Scheemda: transportcontrole

De politie heeft donderdagmiddag en avond op de A7 bij Scheemda een transportcontrole gehouden. In totaal zijn 153 vrachtwagens gecontroleerd. Er is 27 keer proces-verbaal opgemaakt. De meeste daarvan werden opgemaakt voor het niet kunnen tonen van de benodigde papieren en vervoersdocumenten. Drie chauffeurs werden bekeurd omdat ze zaten te bellen zonder gebruik te maken van een handsfreeset. De transportcontrole was een gezamenlijke actie van de drie noordelijke politiekorpsen, de KLPD en instanties als de douane, AID, IVW en VWA.

Lageland: vijf gewonden bij ongeval

Bij een botsing in Lageland zijn donderdagavond vijf personen gewond geraakt. Een 23-jarige automobilist uit Delfzijl gaf op de Hamweg geen voorrang aan een 45-automobiliste uit Groningen. Bij het ongeval raakten naast de bestuurders ook een 19-jarige vrouw Appingedam en twee 12-jarige meisjes uit Hellum en Slochteren gewond. Alle betrokkenen zijn naar een ziekenhuis gebracht. De verwondingen varieerden van letsel aan ledematen tot rug- en nekklachten. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Peizerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1247, aantal overtredingen: 107, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 697, aantal overtredingen: 92, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zuidhorn, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1007, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1182, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 142 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Scheemda, A7: aantal geregistreerde voertuigen: 150, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 190 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.