Politie Groningen

Burgernet

Zaterdag 27 september 2008

Provincie Groningen, 27-09-2008

Zuidhorn: stremming na afvallende lading

De N355 tussen Aduard en Zuidhorn is vrijdagmorgen enige tijd gestremd geweest. Een 20-jarige automobilist uit Oude Pekele vervoerde op een aanhanger ca. 2300 kg aan grasrollen. De bestuurder raakte nabij een rotonde een verkeersgeleider waardoor de aanhangwagen begon te slingeren. De lading was niet correct vastgezet en viel hierdoor op het wegdek. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Pekelder.

Marum: rioolbuizen los op oplegger

Een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Drachten is vrijdagmiddag op de A7 bij Marum van de weg gehaald. De man vervoerde met zijn vrachtwagencombinatie grote betonnen rioolbuizen die los op oplegger lagen. Nadat de bestuurder de buizen alsnog vastgezet had, mocht hij zijn reis vervolgen. De politie maakt proces-verbaal op.

Bedum: bromfietser gewond na aanrijding

Bij een ongeval op de Sint Annerweg in Bedum is vrijdagmorgen een 20-jarige bromfietser uit Thesinge gewond geraakt. Een 38-jarige automobiliste uit Winneweer zag de bromfietser ter hoogte van de N46 over het hoofd. De Thesinger kwam tegen de auto tot stilstand en viel op het wegdek. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Zuidbroek: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft vrijdagmiddag in de Nicolaas Beetsstraat in Zuidbroek een hennepkwekerij ontmanteld. In de woning van de 39-jarige bewoner werden 82 hennepplanten gevonden. Deze zijn vernietigd. De politie vond in het pand ook negen winkelkarretjes en enkele verkeersborden. De wagentjes en de borden zijn in beslag genomen. Tegen de Zuidbroekster wordt proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: beginnend automobilist gevaarlijk binnen bebouwde kom

Een 19-jarige automobilist uit Appingedam kan een strafpunt op zijn rijbewijs en een forse bekeuring verwachten. De Damster viel op toen hij met zeer hoge snelheid door de bebouwde kom van Delfzijl en Farmsum reed. Hij negeerde daarbij regelmatig voorrangregels voor kruisingen. Op de Oosterhorn werd de man langs de kant van de weg gezet. Zijn gemiddelde snelheid Hogelandsterweg in Farmsum bedroeg 92 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op tegen de beginnend bestuurder.

Leek: kratje bier veroorzaakt slagaderlijke bloeding

Een 21-jarige man uit Leek is vrijdagmiddag gewond geraakt in de Grietenij in zijn woonplaats. De man fietste met een kratje bier in de hand en had zijn fiets plotseling niet meer onder controle. Hij moest het kratje laten vallen en ging vervolgens ook zelf onderuit. Hij viel op een kapotgeslagen flesje en daardoor ontstond een slagaderlijke bloedig in de arm. Een omstander verleende hulp tot de ambulance kwam. De man is meegenomen voor behandeling.

Groningen: scooteraar rijdt brommobiel aan

Een 57-jarige bestuurder van een brommobiel is vrijdagmiddag op de Pop Dijkemaweg licht gewond geraakt bij een aanrijding met een scooter. Nadat de scooter en de brommobiel met elkaar in botsing waren gekomen, viel de 57-jarige Groningen op de grond. De scooterbestuurder ging er vandoor zonder zich over de Stadjer te bekommeren. Ambulancepersoneel heeft de Groninger ter plekke bekeken. Hij is daarna naar een huisarts gegaan. De politie heeft een rapport gemaakt.

Groningen: auto in beslag genomen

Bij een controle op de Mispellaan heeft de politie vrijdagavond de auto in beslag genomen van een 23-jarige Groninger. Het kentekenbewijs van de automobilist was al eerder ingenomen en ook was de Stadjer niet in het bezit van een rijbewijs. Aangezien de man vaker rondrijdt zonder de juiste papieren is besloten zijn voertuig mee te nemen naar het politiebureau.

Groningen: vrouw gewond na ruzie

De politie heeft vrijdagnacht in een horecagelegenheid aan de Bedumerweg een 27-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had in het pand ruzie gekregen met een 35-jarige vrouw. De ruzie werd buiten op straat voortgezet. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat de vrouw een snijwond had en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De Stadjer kon in het pand aangehouden worden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Haren: automobilist onder invloed over rotonde

Een automobilist, waarvan de identiteit niet vastgesteld is, is vrijdagnacht aangehouden op de Molenweg in Haren. Getuigen zagen de man over de rotonde van de Molenweg met de Vondellaan rijden. De bestuurder vernielde daardoor een boom en een hekwerk. De auto kwam vervolgens voor tegen een winkel tot stilstand. De bestuurder probeerde weg te lopen, maar meldde zich even later bij de agenten. Hij had geen id-bewijs bij zich en gaf diverse gegevens op. De man was vermoedelijk onder invloed van alcohol. Omdat ook niet werd uitgesloten dat hij andere middelen tot zich genomen had, is een bloedproef afgenomen. Hij is ingesloten voor verhoor.

Spijk: onder invloed met auto in sloot

Een 50-jarige automobilist uit Spijk is vrijdagavond met zijn voertuig op de Nesweg in een sloot gereden. De man was onder invloed van alcohol en had daardoor geen controle meer over zijn auto. In zijn bloed zat bijna 1,9 promille alcohol. Hij raakte bij het ongeval niet gewond. Een bergingsbedrijf heeft de wagen uit het water moeten halen.

Haren: vrouw aangehouden na huiselijk geweld

De politie heeft vrijdagnacht een 31-jarige inwoonster van Haren aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Ze had in de nacht ruzie gekregen met haar 36-jarige partner. Ze had haar partner meerdere keren geslagen en gekrabd. Toen de politie bij de woning kwam, erkende ze de mishandeling. De Harense is meegenomen voor verhoor.

Provincie Groningen: bestuurders onder invloed

Groningen - Een 25-jarige beginnende bestuurder is sinds vrijdagnacht zijn roze pasje kwijt. De man uit Haren reed onder invloed van alcohol over de Verlengde Hereweg toen hij werd gecontroleerd door de politie. De bestuurder had ruim 0,8 promille alcohol in zijn bloed, terwijl een promillage van 0,2 is toegestaan bij een beginnend bestuurder. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen De politie heeft vrijdagnacht op de pop Dijkemaweg een rijbewijsloze automobilist aangehouden. De inwoner van Groningen kreeg een stopteken en agenten zagen dat hij een geopend bierblikje bij zich had. Toen zijn rijbewijs werd gevraagd bleek deze ruim een maand geleden in beslag te zijn genomen. Uit een blaastest bleek dat de man gedronken had. Hij had een alcoholpromillage van 1,2.

Hellum Een 31-jarige automobilist zonder rijbewijs is vrijdagnacht op de Hoofdweg in Hellem aangehouden. De bestuurder uit Siddeburen gaf tijdens de controle direct toe dat hij drank had gehad. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 2,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten Op de Garst in Winschoten is vrijdagnacht een 28-jarige automobilst uit Deventer aangehouden. De man was niet in het bezit van een rijbewijs. Het alcoholpromillage bedroeg 0,7.

Groningen: verkeerscontrole

De politie heeft vrijdagmiddag en avond op diverse plekken verkeerscontroles gehouden. Op de Kraneweg werden 16 fietsers bekeurd voor fietsen zonder verlichting. Ook in de Korreweg werden enkele fietsers beboet. Op de Rijksweg bleken zes automobilisten geen veiligheidsgordel te dragen en reden zeven verkeersdeelnemers door het rode verkeerslicht.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 1791, aantal overtredingen: 187, hoogst gemeten snelheid: 135 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 572, aantal overtredingen: 66, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Adorp, Wierumerschouwsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 92, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Bedum, Waldadrift: aantal geregistreerde voertuigen: 485, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 66 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.