Politie Gelderland-Zuid

Burgernet

Agent pakt na korte achtervolging verdachte

Nijmegen, 27-09-2008 o Omstreeks 22.00 uur zag een agent tijdens zijn ronde in de buurt van het winkelcentrum Malvert een snorfiets rijden met daarop twee mannen. Omdat zij geen verlichting voerde wilde hij hen staande houden.

De bestuurder negeerde het stopteken en ging er als een haas vandoor. De achtervolging ging via de Malvert en de Lankforst. De bestuurder reed erg gevaarlijk en nam veel risicos. Uiteindelijk verloor de bestuurder de macht over het stuur en viel. Hierbij verloren zij een sporttas. Beide mannen renden het Uilenbosje in. Na enig zoeken ontdekte de agent de bijrijder die zich in het bos schuil hield. De 17-jarige Nijmegenaar werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De scooter werd in beslag genomen.

Naar de bestuurder is de politie nog op zoek. In de sporttas werden drie autoradios aangetroffen. Van 1 aangetroffen autoradio werd een aangifte gevonden. Gedupeerden van diefstal van hun autoradio die daar nog geen aangifte van hebben gedaan, worden nadrukkelijk verzocht dit alsnog te doen.De politie heeft de zaak in onderzoek. De jongen is in verzekering gesteld. (14)

Laatst gewijzigd 27-09-2008 11:15 | © Regio Gelderland-Zuid |