Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: 28STE NACHT VAN DE POëZIE
Programma 28ste Nacht van de Poëzie bekend

De 28ste Nacht van de Poëzie vindt dit jaar plaats op zaterdag 27 september in Vredenburg Leidsche Rijn. Inmiddels is het programma bekend. Er treedt een erg kleurrijk gezelschap op. Veel dames, sterke Belgen en een evenwichtige verhouding tussen beginnende en bekende dichters. Swingen kan ook op de Nacht, met muzikale acts als Neco Novellas, dit jaar o.a. te horen op het North Sea Jazz Festival.

Een nieuwe locatie, een nieuw geluid. Maar het beste van de Nacht blijft bewaard. 'De dichters gaan het publiek alle hoeken van de Nederlandse taal laten zien', aldus de programmeurs Menno Wigman en Piet Piryns. Bovendien kunnen de bezoekers door de nieuwe opzet de Nacht nu helemaal meemaken en hoeven ze geen optredens meer te missen. Van acht uur 's avonds tot twee uur 's nachts de Nederlandstalige dichters uit België en Nederland voor uit eigen werk. De voordrachten worden afgewisseld door muzikale en andere entr'actes.

De dichters:
Remco Campert / Maarten Das / F. van Dixhoorn / Luuk Gruwez / Tjitske Jansen / Saskia de Jong / Bart Moeyaert / Leonard Nolens / Tonnus Oosterhoff / Ester Naomi Perquin / Alexis de Roode / Toon Tellegen & Corrie van Binsbergen Trio / Anne Vegter

De entr'actes:
Luzazul: jazzy en organische grooves met roots in flamenco, fado en Braziliaanse ritmiek / Al Awady: Arabische muziek en oriëntaalse buikdans / Neco Novellas & band: een sensationele funky family affair uit Mozambique e.a.

Samenstelling en presentatie

De 28ste Nacht van de Poëzie is samengesteld en georganiseerd Piet Piryns, Menno Wigman en Francis Bouhuisen. Piryns en Wigman zijn bovendien de presentatoren van de Nacht.

Poëziebundel voor elke Nachtwaker

Dankzij de medewerking van de Volkskrant is het mogelijk elke bezoeker de Poëziebundel aan te bieden met daarin een (in de meeste gevallen) niet eerder gepubliceerde bijdrage van de dichters die meewerken aan de 28ste Nacht van de Poëzie.

Entreebewijzen voor de 28ste Nacht van de Poëzie zijn te koop bij Vredenburg Utrecht: 030 - 231 45 44. De toegangsprijs bedraagt ¤ 32,-.