Ingezonden persbericht


Persbericht Nacht van de Journalistiek:

Jong journalistiek talent gezocht

De Nacht van de Journalistiek krijgt een vervolg. Op zaterdag 27 september presenteert de NVJ-sectie Vers in de Pers (ViP) voor de tweede keer de Nacht van de Journalistiek. Met dit jaar onder meer speeddaten met hoofdredacteuren, diverse workshops, een vacatureboom en cabaretier Raoul Heertje.

Op de redactievloer van RTV Utrecht kunnen startende journalisten en studenten journalistiek kennis maken met ervaren journalisten. Ze leren er bijvoorbeeld radio maken, hun interview-techniek te verbeteren, een boek te schrijven en snelle koppen te bedenken. Maar ze kunnen ook workshops volgen over buitenlandcorrespondentie of presenteren voor de televisie.

Daarnaast krijgen startende journalisten de kans kennis te maken met sterren uit de journalistiek voor een droomstart in hun carrière. Tijdens een speeddate-sessie mogen talenten zichzelf binnen enkele minuten presenteren aan hoofdredacteuren van alle soorten media, waaronder Vrij Nederland. VPRO, Viva, BNR Nieuwsradio, Metro en RTV Utrecht.

Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning en is de bar de hele avond geopend voor spontaan netwerken. Iedereen mag meedoen in loterij met spetterende prijzen, waarvan de opbrengst gaat naar Free Voice. Aan het begin van de avond wordt de Scriptieprijs van de Journalist uitgereikt.

De Nacht van de Journalistiek wordt georganiseerd door Vers in de Pers. Dit is de studenten- en starterssectie van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). ViP komt op voor beginnende journalisten om ze meer en betere kansen op een bloeiende journalistieke loopbaan te bieden.

NVJ-leden betalen in de voorverkoop voor deze bijzonder nacht 10 euro entree, niet-leden betalen 25 euro. Aan de deur bij RTV Utrecht kost een kaart 15,-/25,- euro.

Wees er snel bij, want op = op!

Kijk voor aanmelding en meer informatie op: www.nachtvandejournalistiek.nl


---



Ingezonden persbericht