Zeilcentrum de Wijde Aa viert haar gouden lustrum met houten boten


ROELOFARENDSVEEN, 20080924 -- Zeilcentrum de Wijde Aa viert 27 september haar 50-jarig bestaan. Al 5 decennia lang komen kinderen naar deze unieke zeilschool in Roelofarendsveen om een prachtige kampweek te beleven. Ieder jaar komen er in de zomer acht weken lang 30-40 kinderen op kamp en is er in het voorjaar een kamp voor kinderen met een fysieke of mentale beperking.

Deze zeilschool, geheel en al gerund door vrijwilligers, is de enige zeilschool in Europa die nog met houten boten vaart. Het afgelopen jaar zijn er in opdracht van de Wijde Aa nog acht nieuwe houten zestien kwadraten gemaakt. Een unicum voor botenbouwers die bijna geen nieuwe houten schepen meer maken.

Op 27 september zal onder het motto `Laat maar waaien, alles komt goud' met alle schippers uit de afgelopen vijftig jaar het gouden lustrum gevierd worden. Er zullen vele wedstrijden gevaren worden, op de wal vinden er activiteiten in de vorm van een `parade' plaats en ook verschijnt er een historisch boek waarin de geschiedenis van vijftig jaar zeilcentrum de Wijde Aa is opgetekend.





Ingezonden persbericht