Ingezonden persbericht


----------

PERSBERICHT

Donderdag 10 juli

Ziggi & The Renaissance Band in Waterfront Rotterdam

Ricardo Blijden a.k.a Ziggi is een veelzijdige Dancehall/Reggae-artiest. Met superoptredens op o.a. het Summerjam Festival (Duitsland), Rototom sunsplash (Italië), Two7Splash (Nederland) en Zenith (Frankrijk), heeft de nummer één reggae artiest van Nederland zijn stempel op de internationale reggae gedrukt.

In september 2008 wordt het tweede album van Ziggi 'In Transit' gereleased. Op dit album bewijst Ziggi dat hij een uitstekende zanger en schrijver is. Artiesten zoals Gentleman, Anthony B and Ce'Cile hebben op dit album een bijdrage geleverd.

Ziggi heeft een Nederlandse moeder en Caribische vader en groeit op, op het Caribische eiland St. Eustatius, waar hij de bijnaam Ziggi kreeg van zijn Grootouders. In 2001 komt Ziggi naar Nederland om te studeren. In die tijd wordt hij geïntroduceerd met Mr.Rude, de eigenaar van het onafhankelijke label en de studio genaamd Rock'N Vibes Entertainment. Daar kwam hij in aanraking met reggae, dancehall, hiphop en zelfs gospelmuziek, de basis voor zijn huidige sound. Al gauw vloeit het chillen met vrienden in de muziekstudio uit tot een professionele carrière voor Ziggi.

In februari 2006 heeft Ziggi zijn debuutalbum 'So Much Reasons' gereleased. Met dit album heeft hij verschillende awards gewonnen in Nederland waaronder, "Best Album", "Best Artist" en "Beste Live Act". 'So Much Reasons' bevat verschillende hits en bevat samenwerkingen met o.a. Elephant Man en Turbulence. In 2007 heeft Ziggi het nummer 'Blaze it' opgenomen op het album van Collie Buddz, Come Around. 'Blaze it' heeft internationaal een enorme impact gehad en heeft de 1e positie op de Duitste reggae charts een aantal weken vast kunnen houden.

Met zijn energieke live show en zijn nieuwe album tilt Ziggi zijn muzikale carrière naar een nieuw level op de internationale markt. Quote Ziggi: "I love tot do music".

Ziggi & The Renaissance Band hebben 2007 afgesloten met als hoogtepunt een tour als supportact van niemand minder dan Gentleman tijdens zijn 'Another Intensity European Tour 2007'. Welke wordt beschouwd als de beste reggaetour van dat jaar. Quote Gentleman: "Ziggi should wear sunglasses because his future is too bright!"

Na het festivalseizoen zal de tour van het nieuwe album starten en één van de eerste shows van die tour zal in WaterFront zijn. Dus als je je zomer nog net even wat langer wil laten duren, moet je 27 september zeker langskomen in WaterFront!

Datum: zaterdag 27 september
Toegang: ¤ 14,-
Deur open: 20.00
Locatie: WaterFront / grote zaal
Meer info: www.waterfront.nl / www.ziggionline.net / www.myspace.com/ziggimusic Tickets: Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Kleine Zaal, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl.

----------