Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Bob Evers Zuidzeetrilogie voltooid

---

Hilversum - De fans moesten er enige tijd op wachten, maar eind september is het zover. Dan verschijnt De Strijd om het Goudschip, het vierde deel uit de Bob Evers stripserie. Traditiegetrouw wordt het nieuwe Bob Evers album officieel ten doop gehouden in stripwinkel de Boekenhalte in Zwolle. Maar in het weekend van 27 en 28 september zullen de nieuwe delen al als voorproefje verkrijgbaar zijn tijdens De Stripdagen in Houten. 'De strijd om het Goudschip' is het sluitstuk van de Bob Evers Zuidzeetrilogie. Deze trilogie ging van start met het in 2006 verschenen album 'Avonturen in de Stille Zuidzee' en werd vervolgd in het vorig jaar verschenen album 'Drie jongens op een onbewoond eiland'. "De strijd om het Goudschip' is tevens het eerste Bob Evers stripverhaal dat het zonder voorpublicatie in krant of tijdschrift moest doen en wordt nu dus direct in album uitgegeven.

In dit nieuwe album trachten Bob, Jan en Arie de eigenaars van het zeiljacht Willi Waw uit de klauwen van een schurkachtig muitertrio te redden. Net als ze op het punt staan de Willi Waw te veroveren, keert het muiterschip Frisco terug met aan boord een uitgedunde bemanning én het verborgen goud van de Willi Waw. Bob, Jan en Arie zetten alles op alles om beide schepen in handen te krijgen. En dan is er nog het probleem van de terugreis. Want hoe komen onze helden na al die avonturen ooit weer veilig thuis?

Een schare fans
De Bob Evers strips zijn stevig gebaseerd op de jongensboeken van Willy van der Heide, die in de jaren vijftig, zestig en zeventig immens populair waren. Inmiddels heeft ook de stripserie een hele schare fans opgebouwd, zowel onder de oude lezers van de boeken als bij de hedendaagse jeugd. Dat is niet verwonderlijk, want Bob Evers is spannende avonturen, sprankelende dialogen, een snufje humor en virtuoos tekenwerk. En dat levert vermaak van alle tijden en voor alle leeftijden. Dat Bob Evers ook bijzonder wordt gewaardeerd door de vakwereld, blijkt uit het feit dat alle tot nu toe verschenen delen werden genomineerd voor de Stripschapspenning voor het beste album.

De Stripdagen
ÂŽDe Strijd om het GoudschipÂŽ is voor het eerst verkrijgbaar tijdens De Stripdagen in Houten op zaterdag 27 en zondag 28 september. Tekenaar Hans van Oudenaarden en scenarist Frank Jonker zijn aanwezig op beide De Stripdagen om albums te signeren. Bovendien zal Jos van de Waterschoot hen op 28 september 2008 in de meet & greet van de Stripdagen interviewen over het nieuwe album.

Striphandel de Boekenhalte in Zwolle heeft rondom de uitgave van het nieuwe album weer een aantal speciale edities, een prentje en een zeefdruk laten maken. Deze zijn alleen verkrijgbaar in Zwolle. Zaterdag 4 oktober 2008 signeren de auteurs vanaf 12.00 uur in de Boekenhalte, Assendorperstraat 103 in Zwolle.

Data en locaties signeersessies
Zaterdag en zondag 27 en 28 september van 12.00 uur tot 16.00 uur tijdens De Stripdagen in Houten, Meidoornkade 24, 3992 AE Houten Zondag 28 september om 14.00 uur interview door Jos van Waterschoot in de meet & greet van de Stripdagen Zaterdag 4 oktober vanaf 12.00 uur in de Boekenhalte, Assendorperstraat 103 in Zwolle Zaterdag 18 oktober vanaf 14.00 uur Stripsmagazijn, Bussumerstraat 51, 1211 BL Hilversum Zaterdag 25 oktober vanaf 14.00 uur, De Dobbelsteen, de Boschstraat 110, 4811 GK Breda Zondag 8 november vanaf 14.00 uur Sint-Truiden Belgie Meer informatie over signeersessies is te vinden op http://debobeversstrip.blogspot.com

De Bob Evers strips worden uitgegeven bij Uitgeverij Boumaar (www.boumaar.com) en zijn te koop in de stripspeciaalzaak en de boekhandel.
---