TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 23-09-2008

Radio

TROS NIEUWSSHOW

Uitzending zaterdag 27 september
Radio 1 - 08.30 uur

TROS NIEUWSSHOW VIERT SUCCESVOL
25-JARIG JUBILEUM

Zaterdag 27 september bestaat het populaire Radio 1-programma TROS NIEUWSSHOW 25 jaar. In 1983 kwam de TROS NIEUWSSHOW met stip binnen op de ranglijst van best beluisterde informatieve programma's en heeft deze positie tot op de dag van vandaag weten te behouden.

Peter Kuipers, Directeur Media & Productie: "Ik ben er enorm trots op dat een instituut als de TROS NIEUWSSHOW al 25 jaar een vast anker is op de zaterdagochtend met een grote groep trouwe luisteraars. Het is fijn wakker worden, weet ik uit ervaring."

De presentatie van de TROS NIEUWSSHOW is begonnen met Mireille Bekooij en Wim Bosboom. Sinds halverwege de jaren '90 zijn Mieke van der Weij en Peter de Bie het vaste duo. In de loop der jaren hebben illustere namen het programma gepresenteerd. Onder anderen Ellen Brusse, Victor Deconinck, Dieuwertje Blok en Charles Groenhuijsen namen plaats achter de microfoon.

Van een programma met vaste rubrieken is na al die jaren alleen de Boekenrubriek nog over. De flamboyante boekendeskundige Martin Ros nam deze besprekingen tot eind 2007 voor zijn rekening. Begin 2008 is het stokje overgenomen door drie nieuwe recensenten: Arie Storm (het Parool), Ingrid Hoogervorst en Pieter Steinz (NRC).

Inmiddels is de bijzondere journalistieke mix van ernstige en luchtige onderwerpen een zeer succesvol handelsmerk gebleken. Wekelijks luisteren 600.000 mensen naar het programma. In al die jaren heeft de luisteraar kunnen genieten van ruim 11.000 bijzondere gasten en 6.000 boekrecensies in bijna 1.400 uitzendingen.




TROS