TROS

Hilversum, 23-09-2008
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio

TROS MUZIEKCAFÉ

Uitzending zaterdag 27 september

Radio 2 - 16.00 uur

GASTEN TROS MUZIEKCAFÉ ZATERDAG 27 SEPTEMBER

Zaterdag 27 september ontvangt Daniël Dekker in het TROS MUZIEKCAFÉ de volgende artiesten:

Wende Snijders kreeg nationale bekendheid als jonge, getalenteerde zangeres van het Franse chanson toen zij het Concours de la Chanson won in 2002. Op 19 september jl. verscheen haar vierde album. En deze maand gaat de documentairefilm 'De wereld beweegt, die Roel van Dalen over haar maakte, in première op het Nederlands Filmfestival te Utrecht. En ook staat Wende weer in het theater van oktober 2008 t/m eind januari 2009. Kortom, reden te over voor een bezoekje aan TROS MUZIEKCAFÉ.

People you know was voorheen de band SneakerFreak. Zij hebben een tweede album gemaakt met de titel 'People You Know' en zijn daarmee terug bij waar het mee begon: liedjes over mensen die ze ontmoet hebben tijdens het touren, in de supermarkt of gewoon op straat. Maar ook over verzonnen mensen.

Christopher Cross' meest bekende hit is wel 'Sailing' uit 1979 waar hij een Grammy Award voor kreeg. Vorig jaar werd hij gevraagd om een akoestisch optreden te doen in The Carlyle (New York). De 'uitgeklede' versies van zijn nummers spraken hem zo aan dat hij, sinds tien jaar, besloot de studio in te duiken om daar een album op te nemen met akoestische jazz-achtige versies van zijn klassiekers. Zaterdag een optreden in TROS MUZIEKCAFÉ.

Alastair Moock is een Amerikaanse folk-singer-songwriter met als thuisbasis Boston. Hij is vooral bekend om zijn norse stem, zijn diepzinnige teksten en zijn fingerpicking-gitaarstijl. Op zijn vijfde album 'Fortune Street' staan ook twee solonummers.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl