Ingezonden persbericht


Zaterdag: gratis kindertoneel op het fort bij Tull en 't Waal

TULL EN 'T WAAL - Zaterdag 27 september is er gratis kindertoneel op één van de forten van de Hollandse Waterlinie. De gratis voorstelling start om 11 uur op het Werk aan de Korte Uitweg, het fort nabij Fort Honswijk. Dit fort is aan de Lange Uitweg 42-a in Tull en 't Waal (Molenbuurt). Er is ruimte voor maximaal 40 personen en vooraf aanmelden is noodzakelijk. De voorstelling op diverse forten is onderdeel van de fortenmaand in september.

Het fort Werk aan de Korte Uitweg is één van de weinige forten in de Waterlinie open voor het publiek. Iedere zondag is het fort en terras open, gemiddeld van 11 tot 17 uur. Het is dan mogelijk het oude fort uit 1877 te bekijken, met oude poepdozen en een tentoonstelling over de Waterlinie. Tot 1 oktober is het kampeerterrein open, tentkamperen voor wandelaars en fietsers. Reserveren is voor het kamperen niet nodig; volg de aanwijzingen op het terrein. De gebouwen zijn ook geschikt voor familie-bijeenkomsten en andere groepen. Afspraken hiervoor zijn vooral mogelijk op woensdag, zaterdag of zondag.

De gratis voorstelling, zaterdag om 11 uur, is gemaakt door de toneelgroep Pentagram. Het gaat over de strijd van de Spaanse ridder Don Quichot en zijn trouwe dienaar Sancho Panza tegen de goudgraaiers. De voorstelling duurt circa 35 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 5 uur. Het fort is alleen toegankelijk voor wandelaars en fietsers, er is geen parkeerruimte voor auto's. Reserveren is mogelijk via een bericht op wkuwku@zonnet.nl of een SMS op 06-16268101. Zonder tegenbericht is de reservering in orde. Het is ook mogelijk om via dit nummer om meer informatie te vragen. De gratis voorstelling wordt aangeboden door het Nationale Project Hollandse Waterlinie en meer informatie is er ook via www.fortenmaand.nl.

(einde bericht)