Ingezonden persbericht


Breda, 25 september 2008

P E R S B E R I C H T

Workshop Uitvaart Museum voor Zonnebloemvrijwilligers

Honderd Zonnebloemvrijwilligers verspreid over het land krijgen op zaterdag 27 september en 4 oktober door Monuta Uitvaartzorg- en verzekeringen een workshop over de omgang met rouw aangeboden. Deze workshop vindt plaats tijdens een excursie in Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover in Amsterdam.


Deelname aan de workshop "Hoe kan ik als vrijwilliger omgaan met het verlies van mijn bezoekgast?" en een bezoek aan het museum zal er toe bijdragen dat het thema 'levenseinde' en 'rouw' ook voor vrijwilligers makkelijker bespreekbaar wordt. Zij worden immers met regelmaat geconfronteerd met het verlies van een zieke of gehandicapte waar vrijwilligers vaak jarenlang een band mee opgebouwd hebben.

De excursie is tot stand gekomen in samenwerking met Monuta Uitvaartzorg- en verzekeringen en Nederland Uitvaart Museum Tot Zover. Het is de eerste keer dat beiden partijen een workshop mogelijk maken voor zo'n grote groep. Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover opende eind 2007 de deuren en is daarmee één van de jongste musea van het land. Het is het enige museum in Nederland dat openheid geeft over omgang met de dood op een luchtige manier.

De Zonnebloem telt bijna 40.000 vrijwilligers die georganiseerd zijn in ongeveer 1.500 afdelingen. Zij bieden een sociaal netwerk aan zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen, voor wie eenzaamheid dreigt. Jaarlijks leggen de vrijwilligers 1,2 miljoen huisbezoeken af aan bijna 64.500 zieken en gehandicapten. Daarnaast maken jaarlijks meer dan 126.500 zieken en gehandicapten gebruik van het gedifferentieerde activiteitenpakket van de Zonnebloem. Ook gaan elk jaar ruim 7.800 (zwaar) hulpbehoevende mensen met de Zonnebloem op vakantie, waarvan 2.850 met het eigen vakantieschip.

Mededeling voor de redactie:
Het bezoek aan Museum Tot Zover staat gepland van 11.00 tot 15.30 uur. Adres is Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover, Kruislaan 124, 1097 GA Amsterdam. Bel voor meer informatie met Judith van Dongen, afdeling Communicatie, (076) 564 63 13 of mail naar Judith.vandongen@zonnebloem.nl. Kijk voor meer informatie over Nederland Uitvaart Museum Tot Zover op www.totzover.nl. -----------------------

---- --