Domeintrading schept orde in beschikbaarheid van domeinnamen


HEUSDEN, 20080927 -- Je hebt het netjes voor elkaar met een eigen zaak. Alles is geregeld behalve nog een website met een pakkende domeinnaam. Uren zoeken op internet leert ons echter, dat veel domeinnamen al bezet blijken te zijn terwijl bij het bezoeken van de betreffende website meestal een foutpagina wordt gegeven. De domeinaan blijkt ooit te zijn geregisteerd en lijkt vergeten.

Een mooie pakkende naam voor uw onderneming, maar helaas hij is al bezet althans volgens de SIDN, de registratiedienst die de Nederlandse domeinnamen vast legt. In dit geval heeft de klant de website verwijderd, of heeft de domeinnaam nog niet opgezegd bij zijn provider. In dit geval is hij niet beschikbaar voor registratie.

De mensen achter Domeintrading zijn even gaan brainstormen om aan dit ongemak een einde te maken. Hierop is een systeem ontwikkeld, waarbij als het systeem eenmaal loopt, de bezoeker direct kan zien of de website beschikbaar is, en wat de vraagprijs is. Hij kan dan hierop een bod uitbrengen waarvan de eigenaar een mailtje krijgt. Die kan beslissen om op het bod in te gaan of niet. Kiest u direct de buy-now prijs dan weet u zeker dat u de domeinnaam direct in uw bezit krijgt.

De betaling loopt via Ideal en wordt verzorgd door domeintrading. Zo loopt zowel de koper als verkoper geen risico. Wanneer het geld is overgemaakt aan domeintrading, dan pas wordt de domeinnaam op naam geschreven van de nieuwe eigenaar. Bij akkoord wordt het geld overgemaakt naar de verkoper.

De site is ook gemaakt voor het registreren van uw eigen domeinnamen die u al in uw bezit heeft en waar u niet meer mee doet. Voor en klein bedrag kunt u ze bij ons onderbrengen waarna wij ze voorzien van een vangpagina. Op dat moment loopt deze mee in het systeem. Deze kunt u ook veilig betalen via ideal.





Ingezonden persbericht