Meerderheid chauffeurs voelt zich onveilig onderweg


Blijkt uit onderzoek Transport Online

DAMWOUDE, 20080927 -- Uit een onderzoek, uitgevoerd door Transport Online in samenwerking met Autobaanradio.nl, blijkt dat een meerderheid van de chauffeurs zich niet veilig voelt onderweg.

Zestig doorsnee chauffeurs werden ondervraagd. Uit de antwoorden blijkt dat maar liefst een kwart van de chauffeurs zich vaak onveilig voelt en iets meer dan de helft van de ondervraagden zegt zich soms onveilig te voelen.

Wat opviel in het onderzoek is dat wanneer de chauffeurs gevraagd wordt hoe de onveiligheid onderweg op te lossen is, maar liefst de helft antwoordt dat de vrachtwagen zelf veiliger gemaakt zou moeten worden. Te denken valt dan onder andere aan speciale deurbeveiliging. Hier is een taak weggelegd voor de truckbouwers. Vijftien chauffeurs geven aan dat zij graag meer verlichting zien op de parkeerplaatsen, ook meer politie en/of bewaking is gewenst bij de chauffeurs.

De bouw van beveiligde parkeerplaatsen wordt wel als zinvol gezien maar de ondervraagden zetten wel hun kanttekening bij de betaling van deze parkings. Een veel gehoord antwoord was: "Wie gaat dat betalen?"
De chauffeurs zijn ervan overtuigd dat de werkgevers hier niet toe bereid zullen zijn. Ook lijkt men niet geĂŻnteresseerd te zijn in de zogenaamde 'truckdorpen' waarin alle luxe aanwezig is. De doorsnee chauffeur is vooral op zoek naar een schone douche, lekker eten en een veilige overnachting.

Meer over dit onderzoek kunt u lezen op: www.transport-criminaliteit.nl