Ingezonden persbericht

R.K. INSTITUUT voor HUWELIJK, GEZIN en OPVOEDING

Elly en Rikkert op IHGO Gezinsdag 27 september

Het is feest! Het IHGO bestaat dit jaar 20 jaar en de site www.katholiekgezin.nl is één jaar in de lucht. Dat vieren we met een landelijkse gezinsdag in Zeist, op zaterdag 27 september a.s. Alle gezinnen zijn welkom.

Gezinsdag 27 september, met concert van Elly en Rikkert

We hebben een geweldig programma voor de gezinsdag van zaterdag 27 september. Speciaal voor de kinderen van 4 t/m 11 jaar geven Elly en Rikkert een KINDERCONCERT. Voor de volwassenen is M. Wagemaker pr. onze hoofdspreker en zijn er workshops over gezin en parochie, theologie van het lichaam, en opvoeding. Het thema van de gezinsdag is 'Connected'. We sluiten af met een feestelijke viering met mgr. Hurkmans, bisschop-referent voor huwelijk en gezin.

Het aantal gezinnen dat kan deelnemen aan deze feestelijke gezinsdag is beperkt. Deelname kost 15 euro per gezin. De folder en het opgaveformulier
is te vinden op www.ihgo.nl.

20 jaar IHGO

Het IHGO werd in 1988 opgericht om het geloofsleven van katholieke gezinnen te bevorderen en hun onderlinge verbondenheid te stimuleren. Hiertoe worden bezinningsdagen en gezinsdagen georganiseerd. Ook geeft het IHGO publicaties uit zoals het gezinsboek 'Ons Dagelijks Brood'. Daarnaast is het IHGO samen met Katholiek Nieuwsblad de initiatiefnemer van www.katholiekgezin.nl, een ontmoetingsplaats op internet voor gehuwden en gezinnen. De gezinssite biedt dagelijks nieuws en actualiteiten, praktische tips over huwelijk en opvoeding, een grote verzameling gebeden, een forum waarin je je eigen vragen kunt stellen, een stelling/column waar je op kunt reageren, links naar het netwerk van gezinsorganisaties en een grote hoeveelheid informatie en achtergronden over geloof en gezin.

Meer informatie: www.ihgo.nl of info@ihgo.nl
.