Ingezonden persbericht




Buren, 14 september 2008

5 x Bach in Buren

Het concertseizoen in Buren begint met een sfeervol concert op zaterdag 27 september. Vijf werken van Johann Sebastian Bach worden uitgevoerd in de St Lambertuskerk. Het concert vindt plaats bij kaarslicht en het begint om 20.15 uur.

Te gast zijn Pieter Dirksen (clavecimbel) en Cassandra Luckhardt (viola da gamba). Beide musici maken deel uit van vooraanstaande orkesten als La Suave Melodia, het Amsterdam Baroque Orchestra en Combattimento Consort. Het is een unieke gelegenheid om hen in onze buurt te kunnen beluisteren!

Centraal in het programma staan de drie sonates voor viola da gamba en clavecimbel: meesterwerken uit de tijd dat Bach te Leipzig werkzaam was.
De musici bespelen oude instrumenten. De viola da gamba is de voorloper van de cello en wordt op een soortgelijke manier bespeeld. Het clavecimbel is een voorloper van de piano. Het lijkt veel op een piano, maar werkt op een andere manier: de snaren in het clavecimbel worden aangetokkeld, maar die van de piano worden aangeslagen. Beide instrumenten waren heel populair in de tijd van Bach.
Voor het concert zijn kaarten te reserveren via info@muziekinburen.nl. Kaarten zijn ook te koop bij bij De Kaarsenmakerij, Achter Bonenburg 1 in Buren.
Voorafgaand aan het concert en in de pauze is er koffie en thee verkrijgbaar. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Het concert wordt georganiseerd door Muziek in Buren. Nadere informatie over de concerten is te vinden op de website www.muziekinburen.nl.


----