Time : 12:09:01
Date : 16 September 2008
Sender Name: ID&T

Antwerp Is Burning in het Museum voor Hedendaagse kunst

Zaterdag 27 september. MuHKA. Antwerpen. Als een trotse feniks herrijst Antwerp Is Burning, het legendarische dance-event aan de Schelde, uit zijn as.

Tijdens de wissel van twee tentoonstellingen in, zal 'Antwerp Is Burning' op deze unieke locatie een fantastisch feest organiseren. Het evenement zal uiteraard helemaal in het teken van vuur staan. Daarom heeft het Museum voor Hedendaagse kunst ervoor gezorgd dat ook tal van moderne kunstenaars en hun creaties in het evenement verweven zullen zijn. En daar stopt de samenwerking tussen Antwerp is burning en het MUHKA niet want alle bezoekers kunnen achteraf het museum ook nog eens gratis bezoeken.

Onder de ID&T vlag zal Antwerp Is Burning kleiner van opzet zijn, maar nog sterker van organisatie: 3.000 bezoekers krijgen in 3 zalen de kans om er hun ogen en oren de kost te geven. Wie een bezoek brengt aan de site http://www.antwerpisburning.be ), weet dat het Muhka die avond zal branden!

Antwerp is Burning ging in 2000 van start als een clubconcept, waar men met één ticket vijf Antwerpse discotheken kon bezoeken. Het jaar nadien werden dat zeven discotheken en later kwamen de bekende indoor (Sportpaleis) en outdoor events ('t Eilandje). De muziek op die events belichaamde altijd de op dat moment populairste dance-stromingen (Trance, Harddance, Techno, House, R&B en D&B). In het hart van vele clubbers is het evenement altijd blijven leven, wat mocht blijken uit de wekelijkse mails met smeekbeden om het opnieuw te organiseren. Op vele fora werd met heimwee teruggekeken naar mooie herinneringen, legendarische sets en onvergetelijke avonden. De laatste editie vond in 2005 plaats als openluchtfestival op Linkeroever. Daarna werd de nachtvergunning in het Sportpaleis doorgegeven aan Sensation. Voor de outdooreditie bleek geen festivalterrein meer voorhanden in Antwerpen. Maar na een moeizame zoektocht van 3 jaar,......