Ingezonden persbericht

Luchtballon gekaapt!
Chr. bibl. Tolle Lege start kinderboekenmaand met Lifeliner 2 in the picture!

Lifeliner 2 in de schijnwerpers
Wie kent niet de bekende traumahelikopter, de Lifeliner 2. Chr. bibl. Tolle Lege zet dit team a.s.zaterdag, 27 september, in de schijnwerpers tijdens de start van de chr. kinderboekenmaand 2008. Maar wat heeft de Lifeliner 2 nu met boeken te maken?

Adri Burghout
Zojuist is er van de hand van de bekende schrijver en illustrator Adri Burghout een prachtig boek verschenen, getiteld "Lifeliner 2 en de gekaapte luchtballon". Over het ontstaan van het Lifeliner 2 verhaal vertelt hij zelf: "Het verhaal van de Lifeliner 2 is begonnen toen ik hoog in de lucht zat. Ik mocht meevliegen met de Lifeliner 2. We vlogen over een gebouw heen dat mijn aandacht trok. Iemand in de helikopter vertelde mij dat de mensen die daar werkten, waardentransporten verzorgden. Er worden bijvoorbeeld heel dure sieraden gebracht en vandaar wordt het verder gebracht. Daar kon ik wel een spannend verhaal bij bedenken. Adri Burghout is van half 11 tot 12 uur te gast in de boekenschuur van Tolle Lege aan de Prins Clausstraat 19 (ingang aan de Julianastraat) te Numansdorp.

Johan en Willem
Johan en zijn vriend Willem zijn zo'n beetje de hoofdpersonen in het verhaal. Johan wil het liefst piloot worden, net als zijn oom Rob die op een traumahelikopter vliegt. Op een dag zien Johan en zijn vriend Willem een luchtballon. Ze volgen hem per fiets en raken zo in een spannend avontuur verzeild, want de ballon blijkt gekaapt te zijn. De mannen in de luchtballon bezorgen de Lifeliner 2 een drukke dag!
De echte Johan en Willem hopen a.s. zaterdag tussen half 11 en 12 uur ook aanwezig te zijn bij Tolle Lege

Doorlopende Lifeline 2 presentatie.
Tegelijkertijd zal de lifeliner 2 doorlopend op een computerscherm gepresenteerd worden, d.m.v. prachtige presentatie. Zo zie je de Lifeliner 2 echt in actie! En voor wie liever een ambulance bouwt, ligt er een leuke bouwplaat gereed!

Adri Burghout deelt gratis boeken uit
En als dat al niet alles is: Adri Burghout zal a.s. zaterdag 27 september ook gratis boeken uitdelen bij aankoop van minimaal 2 van zijn 3 nieuwe boeken, t.w. de genoemde :LifeLiner 2 en de gekaapte luchtballon", "Tim en Tor - paniek in de bergen", en last but not least "Redskins in de knel" (boek over Afghanistan - kamp Holland). Alle genoemde boeken zijn ook door Adri Burghout zelf geillustreerd!!

Plaats delict
Het vindt allemaal plaats met de start van de chr. kinderboekenmaand bij Tolle Lege tijdens de 2ehands-boekenmarkt in de boekenschuur van Tolle Lege tussen 9 en 12 uur. Van half 11 tot 12 uur hoopt Adri Burghout daar stand-bye te staan om zijn boeken te signeren, en natuurlijk alle vragen van de jeugd te beantwoorden. Plaats delict is de Prins Clausstraat 19 te Numansdorp (ingang aan de Julianastraat). In de bibliotheek hopen alle nieuwe kinder- en jeugdboeken van het najaar dan al in de kasten te staan! Iedereen hartelijk welkom!

---