BCD Holdings N.V. verwacht record omzet in 2008

27/09/2008 00:00

BCD Management BV

Zeist, 27 september 2008 - BCD Holdings N.V., een international reisconcern opgericht in 1975 door de Nederlandse ondernemer John Fentener van Vlissingen, verwacht een record omzet in het jaar 2008.

In de eerste acht maanden van het jaar 2008 zag het bedrijf de omzet stijgen met ruim 6%. Deze stijging werd mede gerealiseerd door een solide autonome groei in Europa en een sterke autonome groei in het Midden Oosten en in het Verre Oosten. Ook de acquisitie van nieuwe klanten en de succesvolle introductie van niche bedrijven, zoals het internet reisbedrijf Vayama in de Verenigde Staten en opmerkelijke groei in de divisie Advito (zakenreisconsultancy) en de divisie BCD Meetings & Incentives van BCD Travel hebben bijgedragen tot deze omzetstijging.

BCD Travel, de grootste werkmaatschappij van BCD Holdings, werd opgericht in 1987 en was aanvankelijk een regionale speler gevestigd in Atlanta, Verenigde Staten. Tegenwoordig behoort BCD Travel tot de top drie van grootste zakenreisbedrijven in de wereld. Dit jaar zal BCD Travel voor het eerst meer dan 50% van haar omzet genereren buiten de Verenigde Staten.

"Wij zijn verheugd over de tot dusverre behaalde goede resultaten, maar wij zijn ons ook bewust van de gevolgen die voelbaar zullen zijn door de voortgaande wereldwijde economische teruggang, met name in de Verenigde Staten en in verschillende belangrijke Europese markten. BCD Holdings onderneemt de benodigde stappen om haar organisatie aan te passen aan deze economische realiteit en aan de veranderende wensen van reizigers, door invoering van een kostenreductieprogramma. Dit programma benadrukt sterke aandacht voor organisatorische verbeteringen en het behalen van synergie. De hieruit voortvloeiende personeelsreducties zullen naar verwachting grotendeels worden opgevangen door natuurlijk verloop", zegt president-directeur Joop Drechsel.

Ondanks de uitdagingen waar de reisbranche momenteel voor staat, door de wereldwijde economische tegenwind en de krimpende marges, verwacht BCD Holdings een record omzet van U.S.$ 16 miljard in het jaar 2008 (U.S.$ 15 miljard in 2007) en een bedrijfsresultaat in 2008 in lijn met het bedrijfsresultaat van U.S.$ 120 miljoen in 2007.

Over BCD Holdings:

BCD Holdings N.V. is een familiebedrijf, in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen. Het bedrijf is een marktleider in de reisindustrie. BCD Holdings bestaat uit: BCD Travel (zakenreizen), Park 'N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie) en Airtrade (toeristische reizen). Het bedrijf is actief in meer dan 90 landen met 15.000 medewerkers en een omzet, inclusief franchising, van U.S.$ 15 miljard (2007). Voor meer informatie: www.bcd-nv.com

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.bcd-nv.com