Politie Gelderland-Zuid



Auto in sloot

Buren, 27-09-2008 o In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een auto met twee inzittenden door nog onbekende oorzaak van de Erichemsekade en kwam vervolgens in de naastgelegen sloot terecht.

Twee mannen, een 24-jarige man uit Buren en een 28-jarige man uit Tiel zijn beiden aangehouden nadat zij met hun auto in de sloot terecht waren gekomen. De politie was met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Ook de ambulance en de brandweer waren snel ter plaatse. De agenten troffen de auto op zn kop in de sloot aan en de 28-jarige Tielenaar zat nog in de auto. De 24-jarige man uit Buren was inmiddels al de auto uit.

Omdat ter plaatse niet meteen duidelijk was wie de bestuurder was geweest moesten beiden blazen.

Beiden bliezen een F (meer dan 650 ug/l). De 24-jarige verdachte werd meteen aangehouden en de 28-jarige verdachte werd later, na behandeling van zijn verwondingen in het ziekenhuis aangehouden.

Even was er nog sprake van een 3e inzittende maar dit werd later weer ontkracht. Wel is voor de zekerheid nog met warmtecameras gezocht.

De 24-jarige man uit Buren kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Hij blies 580 ug/l op het ademanalyseapparaat. De traumaheli werd wel gealarmeerd maar kon weer terug naar de basis. De auto raakte total loss. De afdeling VOA van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. (14)

Laatst gewijzigd 27-09-2008 13:31 | © Regio Gelderland-Zuid |