Politie Gelderland-Zuid

Vrouw beroofd van autosleutel

Politie houdt verdachte aan

Nijmegen, 27-09-2008 o Een 57-jarige vrouw uit Nijmegen is vrijdagavond omstreeks 20.00 uur op het parkeerterrein van een supermarkt aan de Molenweg beroofd van haar autosleutels.

De vrouw had zojuist haar boodschappen gedaan. Bij het verlaten van de winkel zag zij drie mannen staan die tegen de winkelruit aanhingen. Vervolgens bracht de vrouw haar boodschappen naar haar auto en reed het winkelwagentje terug. Terug bij haar auto stapte zij in en zag dat een van de mannen naast haar auto was komen staan. De man gebaarde dat hij de sleutels van haar wilde hebben en dat de vrouw de auto uit moest.

Toen zij dit weigerde en de man haar met geweld de sleutelbos afhandig wilde maken, begon zij hard te gillen om hulp. Om dit te beletten legde de man zijn hand op haar mond waarop de vrouw in zijn vinger beet. Inmiddels waren de andere twee mannen ook bij de auto komen staan. Uiteindelijk lukte het de mannen de sleutelbos af te pakken en liepen weg.

De vrouw rende achter hen aan en vroeg de sleutels terug te geven. De mannen liepen door en verdwenen met onbekende bestemming. De vrouw kon een goed signalement geven aan de agenten die haar ter plaatse opvingen.

Zaterdagochtend werd een 38-jarige inwoner van Kalkar aangehouden op het politiebureau in Nijmegen nadat hij was bekeurd voor openbare dronkenschap. Agenten zagen dat het signalement van de aangehouden verdachte overeen kwam met het opgegeven signalement van de verdachte persoon die de sleutelbos had afgepakt. In overleg met de officier van justitie is de man als verdachte van deze beroving ingesloten. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie onderzoekt de zaak. (14)

Laatst gewijzigd 27-09-2008 14:52 | © Regio Gelderland-Zuid |