Gemeente Vlaardingen


Karin Zegveld - van Dijk wint speechwedstrijd voor Zuid-Hollandse trouwambtenaren

27 september 2008

Karin Zegveld - van Dijk heeft zaterdag 27 september in Vlaardingen de speechwedstrijd voor Zuid-Hollandse trouwambtenaren gewonnen. Uit handen van burgemeester Tjerk Bruinsma en in het bijzijn van ruim 100 trouwambtenaren ontving de Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS) uit de gemeente Westland een voorzittershamer met afslagplaatje als eerste prijs. Om 15.00 uur sloot zij met behulp van de winnende speech het huwelijk van Marcel Weijers en Mariska van Berkel. Deze plechtigheid werd live uitgezonden op Vlaardingen TV.

Uit alle ingezonden speeches heeft een deskundige jury een top 10 samengesteld. Daarbij keek de jury naar onder andere originaliteit, taalgebruik, het erbij betrekken van familie en vrienden. De tien trouwambtenaren presenteerden zich voor de camera, waarna de jury de top 3 bepaalde. Vervolgens sprak het bruidspaar met de drie BABSen en droegen zij een klein gedeelte van hun toespraak voor. Uiteindelijk kozen Marcel en Mariska voor Karin Zegveld - van Dijk omdat, zoals het paar het verwoordde, het meteen klikte en de bruid na enkele minuten al ontroerd was.

Burgemeester Bruinsma maakte eerst de drie finalisten bekend Burgemeester Tjerk Bruinsma met de drie finalisten vlnr.: Karin Zegveld-van Dijk (Westland, eerste plaats), Roel Swaap (Delft, derde prijs), Carla Pera (Rotterdam, tweede prijs).

Vlaardingen Trouwstad
De speechwedstrijd voor alle Zuid-Hollandse trouwambtenaren was onderdeel van de BABSendag die de gemeente Vlaardingen organiseerde. Vlaardingse BABSen namen niet deel aan de speechwedstrijd. Zij traden op als gastheer en vrouw voor de 120 aangemelde collega-trouwambtenaren uit Zuid-Holland. Door een afwisselend programma met onder andere workshops en een stadswandeling maakten zij kennis met Vlaardingen als Trouwstad.