Politie Zeeland


---


W-1899-2008 Aanhouding in Oost-Souburg
Politie Zeeland heeft vrijdagavond rond 22.15 uur een 33-jarige vrouw uit Oost-Souburg, bij haar woning, aangehouden wegens o.a. het veroorzaken van een aanrijding en het verlaten van de plaats van het ongeval.
Rond 21.55 uur zagen agenten een personenauto, volgeladen met spullen en zonder verlichting, over de Lekstraat in Oost-Souburg rijden. Toen de politie de automobiliste (de 33-jarige vrouw) een stopteken gaf negeerde ze dit en reed door.
Toen de polieauto, vlak voor de kruising met de Burg. Stemerdinglaan, naast haar ging rijden en claxonneerde reed de vrouw hard weg het Oranjeplein op. Hierbij vloog ze uit de bocht en botste tegen een haar op het Oranjeplein tegemoet komende auto, bestuurd door een 33-jarige vrouw uit Oost-Souburg.
Na de aanrijding ging de 33-jarige automobiliste (die de aanrijding had veroorzaakt_ er te voet vandoor. De politie kon het adres van de vrouw achterhalen en bij haar woning aanhouden.
Op het politiebureau bleek dat de vrouw teveel had gedronken en niet in het bezit is van een rijbewijs. De eigenaar van de auto waar de vrouw in reed heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn auto.

Z-1900-2008 Diefstal uit woning, Terneuzen
Tussen zaterdagochtend 09.45 uur en zaterdagmiddag 15.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Hendrikstraat in Terneuzen.
Uit de woning zijn vele honderden euro's en sieraden met onbekende waarde weggenomen. Er is sprake van insluiping.