Politie Zuid-Holland-Zuid

27/9 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 27-09-2008 o Persberichten district II

MISHANDELING
SLIEDRECHT Een 55-jarige man uit Sliedrecht is door politieagenten aangehouden wegens mishandeling. Dit gebeurde op vrijdagmiddag 26 september 2008 omstreeks 16.45 uur in de Valkhof. De man werd aangesproken door een 33-jarige man uit Rotterdam over het feit dat de 55-jarige man zich had bemoeid met een ruzie tussen hem en een vrouw enige tijd geleden. Er ontstond een woordenwisseling die uitliep op klappen over en weer waarbij ook een stuk hout door de 55- jarige man werd gebruikt. De 33-jarige man deed aangifte bij de politie. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
SLIEDRECHT Een 37-jarige man uit Rotterdam is bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Dit gebeurde op vrijdagmiddag 26 september 2008 omstreeks 17.45 uur op de Rijksweg A15. De man was in juli j.l. ook al bekeurd voor hetzelfde feit. Na overleg met de officier van justitie werd besloten de auto in beslag te nemen. De politie maakt proces-verbaal op.

POGING DIEFSTAL STELCONPLATEN
SLIEDRECHT Een 39-jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden wegens poging diefstal van stelconplaten. Dit gebeurde op vrijdagavond 26 september 2008. Omstreeks 21.30 uur reed de projectleider van het bouwproject Baanhoek West op de parallelweg langs de bouwlocatie. Hij zag een vrachtauto die bezig was stelconplaten (betonnen rijplaten) op te laden. Hij vond dit vreemd want daar was geen opdracht voor gegeven. Toen de verdachte hem zag begon hij de platen af te laden en verklaarde hij dat hij de platen kwam brengen. Daarop reed hij met de vrachtauto weg. Politieagenten troffen de auto zonder de verdachte aan op de Ambachtsstraat in Hardinxveld-Giessendam. Na enig speurwerk werd de verdachte aangetroffen in een personenauto. De bestuurder daarvan was gebeld om de verdachte op te halen. Hij had verder niets met de diefstal te maken. De verdachte is ingesloten. Hij is in de loop van zaterdag met een dagvaarding heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

ONDER INVLOED OP DE BROMFIETS
GORINCHEM Een 36-jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met zijn bromfiets. Dit gebeurde op vrijdagavond 26 september 2008 omstreeks 22.10 uur in de Twijnderstraat. De man viel op omdat hij het licht van de bromfiets vergeten was aan te doen. In het bureau blies hij ongeveer 1,85 promille (815 ug/l). Na verhoor is hij met een rijverbod heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

ZONDER RIJBEWIJS, AANRIJDING EN ONDER INVLOED
SLIEDRECHT Een 17-jarige jongen uit Sliedrecht is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op zaterdagochtend 27 september omstreeks
01.00 uur in de Joost van de Vondelstraat. De jongen was zonder rijbewijs gaan rijden in een personenauto van een kennis. Toen hij een lekke band kreeg ging het fout. Hij vloog uit de bocht en kwam tegen een geparkeerde auto tot stilstand. De jongen kwam met de schrik vrij. In het bureau blies hij 1,5 promille (665 ug/l). Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.