Politie Zuid-Holland-Zuid

27/9 Hoeksche Waard

Dordrecht, 27-09-2008 o Persberichten district III

GEVALLEN
OUD-BEIJERLAND Een 69-jarige man uit Oud-Beijerland is met zijn snorfiets onderuit gegaan. Dit gebeurde op vrijdagmiddag 26 september 2008 omstreeks 16.00 uur op de Langeweg. De gleed in een bocht onderuit en kwam met zijn hoofd op het wegdek terecht. Een toevallig passerende arts verleende eerst hulp. De man is per ambulance met een hoofdwond overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. Politieagenten brachten de snorfiets naar de woning van de man en stelden zijn vrouw in kennis van het ongeval.

SNELHEIDSCONTROLE
KLAASWAAL Tijdens een lasersnelheidscontrole op de Botweg hebben politieagenten 9 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op vrijdagmiddag 26 september 2008 van 15.00 tot 17.00 uur. Er werden ongeveer 200 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/uur waar 60 km/uur is toegestaan.

MISHANDELING EN BEDREIGING
MIJNSHEERENLAND Een 42-jarige man en een 53-jarige vrouw beiden uit Mijnsheerenland zijn door politieagenten aangehouden wegens bedreiging en mishandeling. Dit gebeurde op vrijdagavond 26 september 2008 omstreeks 19.00 uur op de Aveling. De twee waren een woning binnengedrongen van een 47-jarige man. De man werd door het duo bedreigd met een koevoet en werd geschopt en geslagen. Tijdens het verlaten van de woning sneuvelde een ruit van de voordeur. De verdachten werden in hun woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het incident is het gevolg van een langlopend conflict. De verdachten zijn na verhoor heengezonden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

MOBIELE TOILETS IN BRAND GESTOKEN
OUD-BEIJERLAND Op zaterdagochtend 27 september 2008 omstreeks 01.25 uur brak brand uit in een mobiel toilet aan de Randweg. De brand sloeg over naar een bouwkeet. De brandweer bluste de brand. Tijdens het blussen kwam omstreeks 01.40 uur een tweede melding van een brand in een mobiel toilet aan de Frans Halsstraat. De politie stelt een onderzoek in naar de brandstichtingen en is op zoek naar de dader(s).

ONRUSTIG
OUD-BEIJERLAND - Op zaterdagochtend 27 september 2008 omstreeks 02.00 uur was het enige tijd onrustig op de West Voorstraat. Een groep jeugd daagde een 18-jarige jongen uit Rotterdam uit. De jongen die dronken was, was knap agressief. Op een gegeven moment schopte hij een jongen die op een bankje zat tegen zijn hoofd. Hierop werd hij door politieagenten aangehouden. Hij beledigde vervolgens de agenten. De groep keerde zich vervolgens tegen de politie om de aanhouding te voorkomen. Hierbij werd een 19-jarige vrouw uit Oud-Beijerland aangehouden omdat ze weigerde op bevel weg te gaan. Politieagenten dreven de groep vervolgens uiteen. De verdachten zijn na verhoor heengezonden. De politiek maakt proces-verbaal op.

AANRIJDING LETSEL EN ALCOHOL
MAASDAM Op zaterdagochtend 27 september 2008 omstreeks 04.15 uur vond op de Provincialeweg N 217 een frontale aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 48-jarige man uit Oud-Beijerland reed met zijn personenauto over de Provincialeweg N 217 komende uit de richting s-Gravendeel. Uit tegenovergestelde richting kwam een personenauto, bestuurd door een 50-jarige man uit s-Gravendeel. Deze kwam deels op de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer en een botsing volgde. De 48-jarige man had last van zijn ribben en zijn borstbeen. Hij werd onderzocht door personeel van de ambulancedienst. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis en werd door de ambulance thuis gebracht. De 50-jarige man werd aangehouden omdat uit een blaastest bleek dat hij alcohol had gedronken. In het bureau blies hij 1,1 promille (485 ug/l). Hij is na verhoor met een rijverbod heengezonden. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en werden afgesleept. Personeel van de Regionale Verkeersondersteuning heeft een sporenonderzoek verricht. De politie maakt proces-verbaal op.