Gigaracing

Giedo tast in het duister na slechte dag Estoril

Het weekend in Estoril heeft voor Giedo van der Garde nog niet gebracht wat hij ervan verwachtte. Na een redelijke vrijdag volgde op zaterdagochtend de teleurstelling met een dertiende plaats in de kwalificatie. In de eerste race wist hij nog twee puntjes uit het vuur te slepen met een negende plaats, maar door winst van belangrijkste concurrent Fabio Carbone, moet het kampioenschap in ieder geval tot morgen wachten.

Gepubliceerd: Saturday 27 September 2008
"Ik snap er niks van", zei Giedo. "De auto wil gewoon niet. Ik heb totaal geen grip en het is alsof ik op ijs rij. Die negende plaats was het maximaal haalbare, want verder kwam ik er vandaag totaal niet aan. Het is zo raar; het hele jaar zijn we zo competitief en dan ga je voor het kampioenschap en dan is de auto opeens amper op de weg te houden. Na de race in Le Mans is hij volledig uit elkaar gehaald en daar is dan misschien iets fout gegaan. Ik zou het anders niet weten."

"Vanavond gaan we flink aan de bak om de boel te verbeteren en hopelijk kan ik dan morgen wat meer laten zien."

Giedo heeft in de race van zondag aan een achtste plaats genoeg om kampioen te worden. Als Carbone niet wint, is het sowieso gedaan.

Dremel - Big on detail McGregor Rotozip Zecco Arai Helmet McLaren Young Driver Support Programme Burghthuys Frits van Eldik Fotografie GPUpdate.net
Raw Speed
Copyright 2007-2008 Giedo van der Garde BV. Without permission no information can be used for publication.