DORCAS HAALT RUIM 3000 KG KLEDING OP VOOR OOST-EUROPA

Delft/Rijswijk/Regio De werkgroep Dorcas Hulp Delft en Haaglanden,onderdeel van de chr. Hulpverleningorganisatie Dorcas Hulp Nederland in Andijk, heeft zaterdag tijdens de najaarinzameling afgelopen zaterdag 27 september ruim 3000 kg kleding,dekens en schoeisel opgehaald. Ook kwam er 186 euro aan giften binnen.

De kledingactie werd gehouden in Delft-Pijnacker-Nootdorp,Leidschedam-Voorburg,Rijswijk,Zoetermeer en Den Haag-zuid. Naast kleding werden ook oude mobieltjes,incontinentiemateriaal, kookgerei,brillen,breiwol en postzegels gebracht.

Vrijwilligers in Leidschendam-Voorburg sorteerden ruim 25 zakken,dames,heren,kinder en baby kleding. Ook schoenen dekens,gordijnen,vitrage en beddengoed werden gesorteerd. Deze goederen gaan rechtstreeks naar projecten van Dorcas voor noodhulp en sociale hulp in o.a.Roemenie,Albanie,Moldavie en de Oekraine. De hulp gaat naar ouderen,zieken, eenzamen,gehandicapten en grote gezinnen. Veel mensen in Oost-Europa leven nog aan de onderkant van de samenleving en aan hen gaat de economische groei van hun land voorbij door dat ze te oud zijn om te werken, langdurig werkeloos zijn of een geestelijke of lichamelijke handicap hebben. In Pijnacker werd ruim 500 kg kleding gebracht!

Deze mensen geeft Dorcas names de lokale kerk of organisatie een aantal keren een voedsel of kledingpakket.. Veel mensen zijn niet in staat om nieuwe kleding te kopen of voedsel in de winkel te kopen omdat men eenvoudig weg de financiele middelen er niet voor heeft. Vooral de ouderen in Oost-Europa moeten rondkomen van vaak minder dan 100 euro per maand, terwijl de prijzen van kleding,voedsel en anderen noodzakelijke zaken meestal op het zelfde financiele niveau liggen als in Nederland!

De volgende actie wordt gehouden op zaterdag 27 december. Dan wordt naast kleding ook voedsel ingezameld voor de Nationale Dorcas Voedselactie

Kleding kan men ook elke dag afgeven in Rijswijk; Merellaan 13, Haantje 19a en Olmstaat 9, Voorburg; Louis Couperusstr. 72, Zoetermeer:Vierde Staionstr.410,Delft: Meerkoetlaan 56, Delfgauw: Vreedesstr. 11, Den Haag: Tarwekamp 50,Jan Wappstr.177, de Gaarde 61

Voor meer informatie kan men bellen met 070-415 10 13/06-485 25 932 of kijk op www.dorcashulpdelft.nl

Dorcas Hulp Nederland
Werkgroep Delft en Haaglanden
p/a W. van Dorp
Merellaan 13
2289 EC Rijswijk
070-415 10 13
06-485 25 932
info@dorcashulpdelft.nl
www.dorcashulpdelft.nl

---- --