Gemeente Putten

Officiële presentatie vrijwilligerscursussen 2009 op 29 september 2008 (10-09-2008)

---

Een organisatie zonder vrijwilligers is niet voor te stellen. De gemeenten Putten, Ermelo, Nunspeet en Harderwijk zijn erg blij met de inzet van vrijwilligers, omdat zij een onmisbare bijdrage leveren aan de leefbaarheid. Daarom geven deze gemeenten graag iets terug: gratis vrijwilligerscursussen.

Het doel van de vrijwilligerscursussen is het ondersteunen van vrijwilligers bij de uitvoer van hun vrijwillige taken. De inhoud van de cursussen is volledig aangepast aan hun behoeften en wensen. Vrijwilligers kunnen hierdoor hun werk makkelijker of zelfs beter uitvoeren. De samenleving verandert in een snel tempo en ook voor vrijwilligers is het belangrijk hun kennis en vaardigheden op peil te houden en waar nodig te verbeteren.

De cursussen worden gegeven van januari t/m december 2009.

De steunpunten Vrijwilligerswerk nodigen vrijwilligers van harte uit voor de officiële presentatie van het regionale cursusaanbod 2009 op maandagavond 29 september 2008 in de Catharinakapel, Klooster 1 in Harderwijk. De avond start om 20.00 uur; de zaal is geopend vanaf 19.45 uur.

Bezoekers krijgen op deze avond veel informatie over het nieuwe cursuspakket 2009 voor vrijwilligers.

Ook bieden de steunpunten op deze avond een boeiende workshop aan met als thema: Drukbezet, maar toch bevlogen'. Veel mensen hebben het druk, maar zetten zich ook vrijwillig in voor hun club, vereniging, kerk of buurt. Waar halen deze vrijwilligers hun inspiratie vandaan? Hoe combineren zij al hun werkzaamheden? Tijdens de workshop gaan vrijwilligers, bestuursleden, beleidsmakers en politici met elkaar aan het werk en in gesprek.

Na afloop van het programma is er gelegenheid elkaar in een informele sfeer te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Vrijwilligers kunnen zich voor deze avond aanmelden door een e-mail te sturen naar: vrijwilligers@stichtingpinel.nl.

Ten slotte attenderen wij op de cursusmap, die binnenkort naar alle vrijwilligersorganisaties verstuurd wordt. Wij raden u aan niet te lang te wachten met inschrijven, want de ervaring van de afgelopen jaren leert dat er veel belangstelling is voor de cursussen!

Vrijwilligers kunnen meer informatie opvragen bij het bestuur van hun organisatie of bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk Putten (dinsdag en woensdag van 09.00 tot 15.00 uur), Fontanusplein 1 in Putten, telefoon 0341-359639, e-mail: steunpuntvrijwilligerswerk@putten.nl.