UMC Utrecht


Test: Wat voor verpleegkundige ben jij?

Steeds meer verpleegkundigen willen vooruit in hun loopbaan. Tegelijkertijd blijken ze slecht op de hoogte van de vele mogelijkheden. Het UMC Utrecht besloot verpleegkundigen een handje te helpen en lanceert de Loopbaandiagnose. Deze online test vertelt verpleegkundigen welk type ze zijn en presenteert vervolgens een mogelijke volgende stap.

"Menig verpleegkundige is zich nu aan het bezinnen op de volgende stap."
Verpleegkundigen kunnen tegenwoordig alle kanten op, zeker in grote ziekenhuizen. Erg prettig, want niet iedereen is hetzelfde. De een houdt van leidinggeven, de ander is op zoek naar balans en weer een ander vindt zelfstandigheid belangrijk. Een creatief ondernemend verpleegkundige is bijvoorbeeld geschikt voor het onderwijs en een uitdagingzoekend verpleegkundige zal opbloeien in de functie van onderzoeksverpleegkundige. Zomaar twee voorbeelden van de acht typen verpleegkundigen uit de Loopbaandiagnose en de bijpassende functies. Aan de Loopbaandiagnose is een overzicht gekoppeld met alle loopbaanmogelijkheden binnen het UMC Utrecht. Hiermee kunnen verpleegkundigen precies zien welke loopbaanpaden er zijn.

Meer mogelijk dan ze voor mogelijk hielden
Een goed overzicht van de loopbaanmogelijkheden staat bij veel ziekenhuizen op het verlanglijstje. Het UMC Utrecht besloot het voortouw te nemen en opheldering te verschaffen. Veel verpleegkundigen blijken helemaal niet op de hoogte van de kansen die op hen liggen te wachten. Niet zo vreemd, want het scala aan mogelijkheden is tegenwoordig breed, diep én gelaagd. De lancering van de Loopbaandiagnose heeft bij het UMC Utrecht intern dan ook voor een gezonde dosis nieuwe toekomstperspectieven gezorgd. Menig verpleegkundige is zich nu aan het bezinnen op de volgende stap. Ook benieuwd naar al die onvermoede kansen? Doe de Loopbaandiagnose.nl.

Voor nadere informatie:
UMC Utrecht, In- en Externe Communicatie
Linda Minnen en Ilse van Wijk, tel. 088 7557483 (buiten kantoortijden via 088 7555555)
press@umcutrecht.nl
maandag 29 september 2008