Waterschap Groot Salland

Veel zon en weinig vis bij viswedstrijd

Laatste wijziging: 29 september 2008

Afgelopen zaterdag 27 september organiseerde de Hengelsportvereniging Zwolle voor het waterschap een jeugdviswedstrijd in de buurt van het hoofdkantoor in Zwolle. Dit was de laatste activiteit die vanwege het 700-jarig bestaan van het waterschap werd georganiseerd. Voor de deelnemers, ouders en begeleiders was het uitstekend weer om langs de waterkant te zitten. De vangst viel om deze reden juist wat tegen.

Binnen de kortste keren had het maximaal aantal deelnemers van 50 zich aangemeld. Als onderdeel van de viswedstrijd was een educatief programma opgenomen.

Dit bestond uit informatie over het waterleven, uitleg over vismateriaal en hoe op een goede manier de sportvisserij te beoefenen. Aan het eind van de middag vond in de waterschapskantine de prijsuitreiking plaats

De Hengelsportvereniging Zwolle verricht veel nuttig werk op het gebied van visstandbeheer, inventarisatie en onderzoek. Hiervan maakt het waterschap gebruik bij het verrichten van zijn taken. Als tegenprestatie is de organisatie van deze jubileumwedstrijd tot stand gekomen.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl