Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Fitste buurt

Kom in beweging samen met jouw buren, buurtvereniging, vrienden en familie uit de wijk!

Een unieke kans om gratis twee maanden te werken aan je gezondheid en een gezonde leefstijl!

Wat is Fitste Buurt en voor wie?
Fitste Buurt is een beweegprogramma in het kader van het programma Gezond in de stad van de GGD Rotterdam-Rijnmond. In de drie deelgemeenten Feijenoord, IJsselmonde en Hoogvliet gaan teams van maximaal 50 deelnemers (in de leeftijd van 24-55 jaar) met elkaar de strijd aan om de titel Fitste Buurt te veroveren.

De drie teams gaan in hun eigen deelgemeente in oktober en november onder professionele begeleiding twee keer per week bewegen. Er wordt een fittest vóór en ná deze twee maanden afgenomen. Het programma Fitste Buurt afgesloten met een superleuke sportmanifestatie in januari voor alle deelnemers uit de drie deelgemeenten.

De resultaten van de fittesten, samen met de punten van de slotmanifestatie, maken duidelijk welk team het meest fit is geworden en de titel Fitste Buurt verdient. Tijdens de sportmanifestatie wordt het winnende team bekend gemaakt. En natuurlijk zal heel Rotterdam weten welke deelgemeente en welk team de titel Fitste Buurt mag dragen!

Wat ga je doen?
Eén keer per week ga je samen Sportief Wandelen en één keer per week ga je samen fitnessen in een sportcentrum. Om het geheel compleet te maken, krijg je voedingsvoorlichting van een diëtist. Naast de theorie is er een praktisch gedeelte waarin we met zn allen gaan kokkerellen op locatie.

Wat heb je nodig?
Je hebt alleen een goede motivatie nodig om wat fitter te worden, makkelijk zittende kleren en sportschoenen. Voor buitenactiviteiten zijn passende, makkelijke kleding en wandelschoenen nodig!

Meedoen?
Download de pdf en lees hoe je je kunt inschrijven! Dit kun je doen tot uiterlijk vrijdag 17 oktober. Wees er snel bij, want er kunnen dus maximaal 50 deelnemers per deelgemeente meedoen!

download pdf inschrijfformulier Fitste Buurt

Fitste Buurt wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met de deelgemeenten Feijenoord, IJsselmonde en Hoogvliet, Sport en Recreatie Rotterdam, Becel Unilever en GGD Rotterdam-Rijnmond.