Persberichten stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht, 29-09-2008

Flessentrekkerij

UTRECHT/ZEIST Een man weigerde in de nacht van zondag 28 op maandag 29 september een taxirit te betalen. Tevens bedreigde hij de taxichauffeur.

Rond 00.45 uur pikte een taxichauffeur een man op de Slotlaan in Zeist op, om hem naar Utrecht te brengen. De man had een grote hond bij zich. In Utrecht aangekomen vertelde de klant geen geld bij zich te hebben, maar wel geld bij een pinautomaat te pinnen. Daartoe stopte de chauffeur op de Potterstraat. Het lukte de klant kennelijk niet om daar te pinnen en hij liep naar de Neude, maar ook daar lukte het niet.

De chauffeur wilde graag zijn geld zien, maar toen hij daar nadrukkelijk om vroeg, werd hij door de klant verbaal met de dood bedreigd. Omdat de man ook een grote hond bij zich had, durfde de chauffeur hem niet tegen te houden. De verdachte liep weg, de chauffeur bleef hem volgen en belde de politie. Onderweg leegde de verdachte op de Voorstraat zijn blaas tegen een raam.

Agenten gingen ter plaatse en hoorden dat de verdachte inmiddels een woning in het centrum was binnengegaan. Na langdurig aankloppen en roepen, kwam de verdachte, een 27-jarige Utrechter, aan de deur. Hij verkeerde kennelijk behoorlijk onder invloed van drank. Hij zegde toe een vriend te bellen, om het geld te laten brengen. De man ging naar binnen, maar de agenten zagen dat hij vrolijk een biertje pakte en ging zitten, zonder ook maar iemand te bellen.

Na weer langdurig kloppen en roepen, verscheen de verdachte aan de deur. Hij werd daarop aangehouden. De taxichauffeur deed aangifte van flessentrekkerij en bedreiging. De verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Drugs

UTRECHT Twee mannen werden op zondagavond 28 september aangehouden op verdenking van drugshandel.

Rond 23.10 uur zag een agent een hem bekende gebruiker op de Bernadottelaan liep en iemand in een auto aansprak. In de auto zaten twee mannen. De gebruiker liep een stukje met de auto mee en kennelijk werd er in drugs gehandeld. Daarna liep de gebruiker weg. Door agenten werden vervolgens de gebruiker en auto gevolgd.

De gebruiker, een 39-jarige man uit Utrecht, werd op de tramhalte op de Beneluxlaan gecontroleerd. Hij bleek een bolletje cocaïne te hebben gekocht.

De inzittenden van de auto, mannen van 21 en 37 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden. In de auto troffen agenten enige tientallen grammen cocaïne aan, verpakt in bolletjes. Tevens had het tweetal enkele duizenden euros bij zich. De auto, de drugs en het geld werden in beslag genomen. De twee verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Poging doodslag

UTRECHT Een man werd op zondagochtend 28 september aangehouden voor poging tot doodslag op een vrouw.

Rond 11.30 uur bevond een 29-jarige man uit Utrecht zich bij een vrouw die in een woonboot aan het Zandpad aan het werk was. Plotseling viel de man haar aan, bedreigde haar met een steekwapen en verbaal met de dood. Daarbij werd zij door de verdachte beetgepakt. Het slachtoffer verzette zich hevig en zag kans alarm te slaan.

Een beveiliger kwam naar de boot en ook de politie werd gewaarschuwd. Agenten kwamen met spoed ter plaatse en de verdachte werd aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer deed aangifte. Zij had licht letsel opgelopen.

Moedersleutel

UTRECHT Op zondagmiddag 28 september werd een man aangehouden op een gestolen fiets. Het slot was met een moedersleutel geopend.

Rond 14.40 uur zagen agenten twee mannen op een damesfiets over het fietspad van de Eykmanlaan rijden. Het viel de agenten op dat het ringslot van de fiets openstond, terwijl de sleutel niet in het slot zat. De agenten controleerden de twee mannen en fiets bij het Willem de Zwijgerplantsoen. Terwijl de agenten met het tweetal spraken, kwam een getuige aanlopen met een sleutel die vermoedelijk door één van de twee mannen was weggegooid. Het bleek een moedersleutel te zijn, waarmee het slot van de fiets kon worden geopend.

De bestuurder kon geen duidelijke verklaring geven over de herkomst van de fiets. Daarop werd de bestuurder, een 30-jarige man uit Utrecht, aangehouden. De fiets werd in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. Hij deed afstand van de fiets. Tot op heden is geen aangifte van de diefstal van de fiets gedaan: een damesfiets, Gazelle Premium. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond

UTRECHT Een fietser raakte op zondagmiddag 28 september gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 13.35 uur reed een 50-jarige automobilist uit Amsterdam over de Nieuwegracht. Op de kruising met de Hamburgerstraat verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 53-jarige fietser uit Utrecht, met een aanrijding tot gevolg.

De fietser kwam ten val en liep letsel aan zijn hoofd, rug en schouder op. Hij werd per ambulance naar het Diakonessenhuis in Utrecht gebracht. De automobilist bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 240 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke grens is. Tegen de Amsterdammer is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Openbare schennis

UTRECHT Een man werd op zondagmiddag 28 september aangehouden voor schennis van de openbare eerbaarheid.

Rond 12.40 uur bevond een 34-jarige vrouw uit Utrecht zich met haar 3-jarige dochtertje en haar vriendinnetje in het parkje aan de Nicolaas Dwarsstraat. De kinderen waren aan het spelen. Daar zagen zij dat een man zichzelf aan het bevredigen was. De Utrechtse belde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en troffen de verdachte, een 46-jatige man uit Utrecht, nog in het parkje aan. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Ontzegging

UTRECHT Een automobilist bleek op zondagavond 28 september achter het stuur van een auto te zitten, terwijl hij dat niet mocht.

Rond 20.30 uur zagen agenten een hen bekende 22-jarige Utrechter met een auto rijden. Het was de agenten bekend dat hij een ontzegging tot het besturen van een motorvoertuig had en dus geen auto mocht besturen. Hij werd op de Spinozaweg aan de kant gezet en aangehouden.

De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek dat hij nog een boete van ruim driehonderd euro en een gevangenisstraf van negen dagen tegoed had. Door een bekende van hem werd het boetebedrag naar het politiebureau gebracht en betaald. De straf van negen dagen moet de verdachte uitzitten en hij kreeg een bekeuring voor het rijden met de auto, terwijl hij een ontzegging had.

Verkeerscontrole: ouders wel in gordel

UTRECHT De politie heeft op zondagmiddag 28 september een uitgebreide verkeerscontrole op de Cartesiusweg gehouden. Daarbij viel op dat ouders vaak zuiniger op zichzelf, dan op hun kroost waren.

Bij de controle werden in totaal 46 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: niet dragen autogordel, autopapieren niet kunnen tonen, kinderen niet in de gordel of geen kinderbeveiligingsmiddel, verlopen APK, niet handenvrij bellen en rijden door rood licht. Ongeveer 120 bestuurders moesten een blaastest afleggen, geen van hen had te veel gedronken.

Een 47-jarige automobilist uit Utrecht had twee kinderen los achter in zijn auto zitten. Daar kreeg hij een bekeuring voor. Tevens bleek dat hij nog twee boetes voor in totaal ruim 270 open had staan. Mocht hij die niet kunnen betalen, dan kon zijn auto buiten gebruik worden gesteld. Dat laatste gebeurde dan ook.

Het viel de agenten op dat veel ouders zelf voorin wel in de gordel zaten, maar dat hun kinderen los op de achterbank zaten en er geheel geen kinderbeveiligingsmiddelen aanwezig waren.

Gestolen fiets

UTRECHT Op zondagmiddag 28 september werd een man aangehouden op een in 1999 gestolen fiets.

Rond 15.40 uur zagen agenten een man op een fiets rijden. Het viel hen op dat de fiets niet van het originele slot was voorzien en daarom besloten zij de fietser te controleren. Bij de controle bleek dat de fiets in 1999 in Utrecht was gestolen. Daarop werd de fietser, een 43-jarige man uit Utrecht, aangehouden. De fiets werd in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.