Gemeente Groningen



vrijdag 26 september 2008:
DSW Stadspark zet nieuwe kanshebber in de markt

Gare du Robe, onderdeel van DSW Stadspark, biedt op dit moment al aan 10 medewerkers een baan met het wassen en strijken van de bedrijfswas voor het Midden en Kleinbedrijf. Deze nieuwe dienst is bij het bedrijfsleven in de stad een enorm succes. Er is sprake van een snel groeiend klantenbestand waaronder bijvoorbeeld de Bijenkorf. Gare du Robe groeit mee en zal volgend jaar met 25 medewerkers de klanten nog beter van dienst kunnen zijn.

Soms ontstaan ideeën gewoon in de wandelgangen. Tijdens een babbeltje met een relatie op een ondernemersdag kwam ter sprake dat de bedrijfswas van het personeel vaak een ondergeschoven kindje is. In sommige gevallen neemt de baas de was mee naar huis, maar het is ook heel gebruikelijk dat het personeel de spullen wast. Een hoop gedoe met vaak kleurverschil als resultaat. Was er maar een bedrijf dat me deze zorgen uit handen neemt, mijmerde de ondernemer....En zo is de dienst Gare du Robe ontstaan.

De was wordt gehaald en gebracht door Business Post, het eigen postbedrijf van DSW Stadspark. Zo heeft het Midden en Kleinbedrijf er geen omkijken meer naar. Opvallend is het feit dat ook hier het aspect. "Maatschappelijk ondernemen" opmerkelijk vaak een rol speelt net als in de keuze voor de andere diensten van DSW Stadspark.