Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


29 sep 2008

DRT Vloeren Beste Leerbedrijf Savantis 2008

DRT Vloeren uit Oss is uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf Savantis 2008. Het bedrijf won ook de titel Beste Leerbedrijf 2008 sector Afbouw en Stukadoren. Niek Grooteman Schilders uit Wervershoof is uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf in de sector Schilderen en Onderhoud. APS Advertising won in de sector Reclame, Presentatie en Communicatie.

Kenniscentrum Savantis draagt DRT Vloeren voor bij de landelijke verkiezing van het Beste Leerbedrijf, ingesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Volgens de jury geeft DRT Vloeren op een verantwoorde wijze invulling aan werkend leren. Het beschouwt het leren in de praktijk als onvoorwaardelijk instrument maar realiseert zich ook dat leerlingen met de juiste theorie verder ontwikkeld moeten worden. Nieuwe leerlingen worden gemotiveerd door DRT Vloeren welke naast het innovatieve product ook het opleiden tot een professioneel bedrijfsonderdeel heeft gemaakt. De waarborging van de continuïteit van het opleiden is dan ook verzekerd. Enthousiasme, openheid én een goede waarborg voor de vakkanjers van de toekomst hebben de jury ertoe gebracht om DRT Vloeren uit te roepen tot Beste Leerbedrijf Savantis 2008.

Uitblinkende Leerbedrijven
In drie sectoren van Savantis is er een Beste Leerbedrijf gekozen. Deze winnaars per sector waren vervolgens de genomineerden voor de titel Beste Leerbedrijf Savantis 2008.
DRT Vloeren uit Oss heeft de titel Beste Leerbedrijf Savantis 2008 gewonnen en wordt door Savantis voorgedragen voor de landelijke verkiezing. DRT Vloeren is de winnaar van de sector Afbouw en Stukadoren. Niek Grooteman Schilders uit Wervershoof is winnaar binnen de sector Schilderen en Onderhoud. In de derde sector, Reclame, Presententie en Communicatie heeft APS Advertising uit Heeswijk Dinther gewonnen.

Niek Grooteman Beste Leerbedrijf 2008 sector Schilderen en Onderhoud Niek Grooteman Schilders uit Wervershoof is uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf Savantis 2008, sector Schilderen en Onderhoud. De gezamenlijke aanpak van alle medewerkers wanneer het om begeleiden en stimuleren van leerlingen gaat trok de jury over de streep. De verantwoordelijkheid van de individuele leerling is groot, op zowel vaktechnisch niveau maar ook op hun toekomstige rol binnen de ontwikkeling in het bedrijf. Dit heeft zijn weerslag gehad op het doorleren van velen naar niveau 4.

Uitblinkers Kaderopleiding
Naast de verkiezing van het Beste Leerbedrijf per sector en van Savantis, stond ook de diploma-uitreiking van de Kaderopleiding Uitvoerder en Ondernemer Afbouw en Onderhoud op het programma. Ruim 70 uitblinkers werden in het zonnetje gezet. Uit handen van de docenten ontvingen de geslaagden hun diploma.


*

*

*

*

*


* 29-09-2008
EduspirIT 2008

* 30-09-2008
Landelijke Praktijkdag E-learning

* 30-09-2008
Pro-meeting Beoordelen in de beroepspraktijk