Politie Gelderland-Zuid

Auto belandt in sloot na missen bocht

Altforst, 29-09-2008 o Zondag om 13.35 uur werd er melding gemaakt van een auto in de sloot langs de Sluissestraat in Altforst. De hulpverleningsdiensten gingen erheen. Ter plaatse bleek het te gaan om een eenzijdig verkeersongeval. De twee inzittenden waren inmiddels uit de auto, maar hadden lichte verwondingen opgelopen.

Politiemensen van VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) hebben de plaats van het ongeval onderzocht op sporen. Ook aan de weg vond onderzoek plaats. De toedracht bleek als volgt:
De bestuurder, van 21 jaar uit Appeltern, kwam vanuit de richting Beneden-Leeuwen. In een bocht, tussen de Woerdsestraat en de Dijkgraaf de Leeuwweg zou de man rechtdoor zijn gegaan. Ongeveer 50 meter verderop lag de auto vervolgens in de sloot. De 21-jarige had evenals zijn 33-jarige passagier (ook uit Appeltern) schaafwonden en wat kleine verwondingen opgelopen. Beiden zijn naar het ziekenhuis overgebracht, de 21-jarige naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, de 33-jarige naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel. Het Waterschap kwam naar Altforst om de situatie met betrekking tot de sloot nader te bekijken; er bleek geen schade aangericht.

Bloedproef
In verband met het vermoeden van alcoholgebruik is bij de bestuurder uit Appeltern bloed afgenomen. Dit wordt verder onderzocht. (08)

Laatst gewijzigd 29-09-2008 13:54 | © Regio Gelderland-Zuid |