Gemeente Heerenveen


---


---

Persbericht - Publiekscentrum binnenkort weer in gebruik

In oktober vorig jaar is een start gemaakt met de verbouwing van de begane grond van het gemeentehuis. De afdeling Publiek (burgerzaken, belastingen en vergunningen) van de gemeente Heerenveen kon tijdens de verbouwing niet blijven zitten en nam haar intrek in het oude arbeidsbureau aan de P.J. Troelstralaan. De verbouw is inmiddels zo goed als gereed en hierdoor kan de afdeling weer terug naar het gemeentehuis. De afdeling verhuist deze week en is hierdoor beperkt geopend. Daarnaast hanteert de afdeling vanaf komende maandag aangepaste openingstijden.

Beperkte openingstijden deze week
De afdeling heeft enkele dagen nodig om van de P.J. Troelstralaan naar het gemeentehuis te verhuizen. Hierdoor is de afdeling in deze periode beperkt geopend. Tot en met dinsdag 30 september gelden nog de normale openingstijden. Woensdag 1 oktober sluit Publiek om 16.30 uur. Donderdag 2 oktober is de afdeling gesloten. Op vrijdag 3 oktober is de afdeling in principe ook gesloten; alleen voor geboorte- en sterfteaangifte is het nieuwe publiekscentrum van 10.00 tot 12.00 uur open. Maandag 6 oktober opent het Publiekscentrum vanaf 11.00 uur haar deuren. Daarna gelden de openingstijden zoals hieronder beschreven. Aangepaste openingstijden
Sinds de verhuizing naar de Troelstralaan heeft de afdeling, bij wijze van proef, de openingstijden flink verruimd. Gedurende een jaar werd gekeken in hoeverre de ruimere openingstijden bijdragen aan het verbeteren en ontwikkelen van de dienstverlening. Er werd geconcludeerd dat klanten beter geholpen kunnen worden als er anders omgegaan wordt met de openingstijden; er moet meer tijd komen voor het afhandelen van vragen en werkzaamheden. De dagen worden, met uitzondering van de donderdag, in tweeën gedeeld: een deel vrije inloop en een deel 'open op afspraak'. Vanaf 6 oktober gelden de volgende openingstijden: op maandag, dinsdag en woensdag geopend van 08.00 tot 14.00 uur en vanaf 14.00 tot 17.00 uur open op afspraak. Donderdags van 8.00 tot 20.00 uur vrije inloop. Na 17.30 uur is alleen burgerzaken en belastingen beschikbaar. Op vrijdag open van 8.00 tot 14.00 uur en op afspraak van 14.00 tot 16.00 uur.


---